STMS
Pionier e-mobilności
Nie znasz przepisów ?Skąd ten procent w KUP?
Czegoś nie wiem?
kup od osobówek jest 75% chyba prowadzisz ewidencję 100% dojazdów i nie ma żadnego prywatnego
Nie znasz przepisów ?Skąd ten procent w KUP?
Czegoś nie wiem?
z paragonu sobie VATu nie odliczysz na b2b.Vat jest tak czy siak. Co ty liczysz ?
No chyba że jest z NIP-em ale to nie w przypadku ionityz paragonu sobie VATu nie odliczysz na b2b.
W jakiej matematyce to daje 75% przy vat rzędu 23%?Przy wykorzystywaniu auta do celów mieszanych (50% odliczenia VATu) można do KUPów zaliczyć 75% ceny netto powiększonej o nieodliczony VAT.
No chyba nie znam.Nie znasz przepisów ?
kup od osobówek jest 75%
tu zostało to wytłumaczone:No chyba nie znam.
Jaki przepis mówi o 75%?
Doczytałem, dzięki.![]()
Zakup paliwa do samochodu osobowego wykorzystywanego do działalności opodatkowanej i zwolnionej z VAT - skutki w PIT – www.podatekdochodowy.pl
Podatek dochodowy - zawiera zagadnienia z zakresu: przychody podatkowe, koszty podatkowe, rozliczenia podatkowe, opodatkowanie umów oraz dochodów zagranicznych.www.podatekdochodowy.pl
Oby 😀Doczytałem, dzięki.
W sumie wychodzi więcej niż 75% od kwoty netto, ale faktycznie nie wiedzieć czemu myślałem, że to też 50%, tak jak w vat.
Mam tylko nadzieję, że księgowa wiedziała lepiej.
Faktura jest fakturaOby 😀
wcześniej ktoś chciał odliczać VAT bo w polu imię podał NIP … oby księgowość wiedziała lepiej 😉
Jak nie będzie widziała to poplynie razem z klientem po 3-4 latach przy krzyżowejFaktura jest faktura
Myslisz ze skad ksiegowa bedzie wiedziala ze ta jest niby zla ?
To jest problem ionity, i niezrozumiale dla mnie jest ze faktury na prywatne osoby wystawiaja a na firmy nie…