Nowy Taycan

Halisep

Posiadacz elektryka
Taycan właśnie przeszedł lifting. Bateria 105kWh, lepsza efektywność, jeszcze szybsze ładowanie (320kW), więcej mocy, niższa masa...czyli poprawiono wszystko. Ciekawe jaki będzie wynik w 1000km Bjorna.
Test ładowania tutaj: link

Halisep

Posiadacz elektryka
Czy ktoś się orientuje jaka jest moc ładowania 400v w nowym taycanie?

Halisep

Posiadacz elektryka
Mam oficjalne info, więc napiszę tutaj, bo może ktoś też będzie szukać tej informacji:
Maksymalna prędkość ładowania DC przy 400V to 150kW.
AC 22kW.
W odróżnieniu od starego modelu, tutaj obie te wartości są już w standardowym wyposażeniu.

zibizz1

Pionier e-mobilności
500km na pełnej baterii z predkościa 112-113km/h
w 10 minut 0-50%

Gdyby była infrastruktura to można spokojnie jechać 2h jazdy - 10 minut przerwy

Halisep

Posiadacz elektryka
A ja postanowiłem właśnie zamówić tego Taycana i będzie zamiast iXa. iX jest ekstra. Mega wygodny, cichy, świetnie wyposażony...no bomba. Ale na długie wycieczki i tak zabierałem EV6, bo jednak kosmicznie szybkie ładowanie miało większy priorytet (ze względu na niecierpliwość drugiej połówki). A tutaj połączę dwa światy. Super komfort, dużą baterię i jeszcze to ładowanie. O praktyczność się nie martwię, bo rodzina to 2+0+mały zwierz. Ważne, że narty wejdą.

Patrizio17

Fachowiec
Gratuluję, bez dzieci jak najbardziej Taycan daje radę. W takiej sytuacji też bym wolałbym Porsche. Ix jest jak na takiego kloca oszczędny, ale myślę, że niższa wysokość Porsche zrobi robotę. Ja czekam z niecierpliwością na A6 Etron.

Patrizio17

Fachowiec
A ja postanowiłem właśnie zamówić tego Taycana i będzie zamiast iXa. iX jest ekstra. Mega wygodny, cichy, świetnie wyposażony...no bomba. Ale na długie wycieczki i tak zabierałem EV6, bo jednak kosmicznie szybkie ładowanie miało większy priorytet (ze względu na niecierpliwość drugiej połówki). A tutaj połączę dwa światy. Super komfort, dużą baterię i jeszcze to ładowanie. O praktyczność się nie martwię, bo rodzina to 2+0+mały zwierz. Ważne, że narty wejdą.
I jak Porsche odebrane? Jestem bardzo ciekawy Twoich wrażeń :)