Ale przecież masz dostępny wariant z 75kWh. Biorąc pod uwagę niskie zużycie to jak ponad 100kWh w EV6. Popatrz sobie na testy zasięgu i 1000km challenge Bjorna. Pojemność baterii nie ma znaczenia.
Już widzę jak potencjalny klient kupujący auto elektryczne zamiast słuchać udzielanych rad w salonie sięga po 1000km challange jakiegoś tam Bjorna. Może jakś grupa fanboyi.
Być może tutaj nikogo nie przekonam ale ja przychylam się do opinii Kubatara otwierajacego ten wątek że nowa pojemność baterii wisi w powietrzu i zostanie wprowadzona wcześniej niż później. W mojej indywidualnej opinii jeszcze 2-3 lata temu tesla biła zasięgiem konkurencję a ta zaczyna się z nią zrównywać. Nie zdziwię się wręcz jeżeli nowe akumulatory pojawią się wcześniej niż np. premiera Junipera czy tym bardziej TM.2
I tak jak wspominałem - mnie SR+ dzisiaj wystarcza ale po 5 latach użytkowania (nawet pomijając degradację) będę zapewne slabo oceniał swój samochód na tle ówczesnej konkurencji z bateriami grubo powyżej 100KWh.
Ale oczywiście mogę być w takiej ocenie osamotniony.