Odbiór Tesli jakie dodatki?

Szatan

Posiadacz elektryka
Ja zamówie takie dywaniki gumowe, miałem kiedyś w porzedniej Maździe i były super. Te dywaniki gumowe od Tesli ktoś ma? Może coś tam w nich fajnego jest, że warto drożej zapłacić?

Szatan

Posiadacz elektryka
Hey daleko nie planuje jechać jedynie w odrębnie województwa, niestety ale mówienie haka wiązałoby się z przynajmniej 3 miesiącami oczekiwania aż takie auto wyprodukują

krist

Posiadacz elektryka
Hey daleko nie planuje jechać jedynie w odrębnie województwa, niestety ale mówienie haka wiązałoby się z przynajmniej 3 miesiącami oczekiwania aż takie auto wyprodukują
wiem że teoretycznie się da, i że ludzie używają, ale ja bym nie zkłądał relingów na szklany dach. Jest mnóstwo wpisów w grupach na fb: "ups, uszkodziłem sobie szklany dach, czy Tesla mi to zrobi na gwarancji". Nie da się poza ASO dołożyć hak, jak w "normalnych" autach?

danielm

Pionier e-mobilności
wiem że teoretycznie się da, i że ludzie używają, ale ja bym nie zkłądał relingów na szklany dach. Jest mnóstwo wpisów w grupach na fb: "ups, uszkodziłem sobie szklany dach, czy Tesla mi to zrobi na gwarancji". Nie da się poza ASO dołożyć hak, jak w "normalnych" autach?
normalne auta mają skrzynie biegów więc dołożenie haka to nie problem. weż pod uwagę że taka kia niro ma w wersji hybrydowej możliwość instalacji fabrycznego haka a juz elektryczne eniro nie. większość elektryków nie ma haka a jak mają to o bardzo ograniczonych możliwościach.

krist

Posiadacz elektryka
normalne auta mają skrzynie biegów więc dołożenie haka to nie problem
większość elektryków zdaje się ma przekłądnie, 1 biegowe. I nie do końca rozumiem zależność między skrzynią biegów a hakiem, myślałem że bardziej bateria zachodzi tak daleko z tyłu że zabiera miejsce przenaczone na hak

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
- da się do TM3 dołożyć aftermarketowy hak, który nie nadaje się do ciągnięcia przyczep, ale sprawdza się do wożenia rowerów

- istnieją relingi na przyssawki - są mniej aerodynamiczne i raczej droższe, ale ponoć się sprawdzają

Bronek

Pionier e-mobilności
Dodatkowo sprawa się rozbija w wpis w dowodzie rej. Jesli nie ma danych (O1, O2), to nikt nie wpisze potem haka.
I to moze być kłopot bo trzeba o ile można wpisać dane z homologacji i o ile one są itd. Bez tego diagnosta moze odmówić.