Cześć
Zakładam nowy wątek, może przyda się też innym.
Pytanie dotyczy zamówienia dla osoby fizycznej z rabatem procentowym:
Czy jest możliwość przesunięcia odbioru na kolejny kwartał (np. styczeń) bez utraty zniżki procentowej na auto z inventory?
Sytuacja:
- zamówiłem Y 10 grudnia, ale proponowane wolne terminy odbioru są dokładnie w święta. Jednak wyjeżdżamy i nie chciałbym latać za teslą
- jest kilka kwestii dodatkowych np opony zimowe. W tesli nie chcą tego zrobić - zrozumiałe końcówka kwartału.
- można wykorzystać zakład oponiarski w okolicy, ale znów to okres świąteczny
Opcje:
Rabaty / zniżki
- przesuwając na pewno stracimy darmowy rok ładowania -> tu jest jasność odbiór musi być do 31.12
- czy przesuwając utrzymuje się cenę z zamówienia? Tj rabat procentowy?
- jeśli tak to jak długo można to przeciągać?
Prośba o opinię osób, które to przerabiały czy da się to zrobić. Jutro zadzwonię też do Tesli i zrobie aktualizacje co oni twierdzą.
Jeśli mam stracić wszystkie rabaty, to w sumie wracam do punktu wyjścia i mogę poczekać jeszcze chwilę na Juniper w celu weryfikacji specyfikacji.
Aktualizacja:
Zakładam nowy wątek, może przyda się też innym.
Pytanie dotyczy zamówienia dla osoby fizycznej z rabatem procentowym:
Czy jest możliwość przesunięcia odbioru na kolejny kwartał (np. styczeń) bez utraty zniżki procentowej na auto z inventory?
Sytuacja:
- zamówiłem Y 10 grudnia, ale proponowane wolne terminy odbioru są dokładnie w święta. Jednak wyjeżdżamy i nie chciałbym latać za teslą
- jest kilka kwestii dodatkowych np opony zimowe. W tesli nie chcą tego zrobić - zrozumiałe końcówka kwartału.
- można wykorzystać zakład oponiarski w okolicy, ale znów to okres świąteczny
Opcje:
- można zamówić lawetę na własny koszt. Około 4 zł / km. Trzeba liczyć w dwie strony.
- wiem, że były sytuacje, ze tesla wysyłała na własny koszt auto lawetą pod sam koniec kwartału. Trzeba by pewnie zaryzykować. Nie jest to opcja pewna.
- Nie ma opcji odbioru w Poznaniu (stan na 11.12). Tylko Ząbki lub Katowice
Rabaty / zniżki
- przesuwając na pewno stracimy darmowy rok ładowania -> tu jest jasność odbiór musi być do 31.12
- czy przesuwając utrzymuje się cenę z zamówienia? Tj rabat procentowy?
- jeśli tak to jak długo można to przeciągać?
Prośba o opinię osób, które to przerabiały czy da się to zrobić. Jutro zadzwonię też do Tesli i zrobie aktualizacje co oni twierdzą.
Jeśli mam stracić wszystkie rabaty, to w sumie wracam do punktu wyjścia i mogę poczekać jeszcze chwilę na Juniper w celu weryfikacji specyfikacji.
Aktualizacja:
- auto zamówione musi zostać odebrane do końca kwartału
- jeśli przypisany zostanie vin i nie będzie wpłaty to vin zostanie odebrany
- kwestia rabatów i zniżek:
- tutaj niestety one są przypisane do auta. Więc jeśli przepada vin to zniżki także
- jest też opcja odebrania Tesli bez rejestracji i zostawienie na parkingu. To jest kwestia już indywidualna do ustalenia.
Last edited: