.. i przyszedł Bronek, i mamy koniec dyskusjiPanowie Wy sobie teoretyzujefie a ja tak z dwa motocykle firmowe i kilka aut pogoniłem z firmy . Więc to jak z Yoke, kamerką przednią, FSD itp. Jedni gadają drudzy robią. Polecam to drugie![]()
Zawsze robiles na darowizne ? Ja robilem normalnie wykup prywatnie rejestrowalem i sprzedawalem po 6 miesiacach.Panowie Wy sobie teoretyzujefie a ja tak z dwa motocykle firmowe i kilka aut pogoniłem z firmy . Więc to jak z Yoke, kamerką przednią, FSD itp. Jedni gadają drudzy robią. Polecam to drugie![]()
Amen... T.. i przyszedł Bronek, i mamy koniec dyskusji🤣
Pozdrawiam
Nie był środkiem trwałym, nie został wprowadzony ostatnią fakturą z leasingu. I ona nie poszła w koszty.A podatek? Płaciłeś? 5 lat ale de facto to 6 lat nie miesięcy jeśli był na firmę 6 miesiecy to ma obdarowany
Jesli nie, to Cie nie dupneli.... Jeszcze.
Ps Jak pisałem kiedyś tu i gdzieś? Nie jestem vatowcem, kiedyś odliczało się cały czynsz leasingowy, teraz inaczej, ale furtka gdy auto jest wciągnięte jak tzw środek trwały i albo odlicza się odpowiedni procent kosztów np w leasingu albo też amortyzuje jak normalnie kupione, to zawsze po wypisaniu ze środków trwałych mamy niestety ten okres praktycznie 6ciu lat i jak wcześniej sprzedamy to mamy podatek bodajże u mnie to 19%.
To księgowego słowa nie moje