One card to rule them all…

nabrU

Moderator

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Jakby ktoś szukał rozwiązania dla firm to polecam kartę DKV+ Charge, mają umowy z większością operatorów w PL i EU.
Z niektórymi mają wynegocjowane niższe stawki, np. Ionity, EV+, PowerDot
Porównywałem z kartą Shell Recharge która też działa na wielu ładowarkach ale według mnie przy codziennych ładowaniach wychodzi trochę drożej niż DKV.

Do tego karta Greenway z abonamentem w celu obniżenia kosztów za 1kWh.

nabrU

Moderator
A ktoś próbował Electroverse w wersji 'for Business', czy wszyscy jadą na wersji prywatnej?

Paweł M.

Posiadacz elektryka
A ktoś próbował Electroverse w wersji 'for Business', czy wszyscy jadą na wersji prywatnej?
Nie udało mi się dowiedzieć od nich jakie mają stawki za kWh w PL u poszczególnych operatorów. Dlatego zdecydowaliśmy się w firmie na inną kartę.

Paweł M.

Posiadacz elektryka
a prywatni też mogą? ja tam widzę, że zalecają instalację appki eCharge+, to jest to samo?
wybacz ale nie wiem, szukałem rozwiązania dla firm. Aplikację mam zainstalowaną, czasami coś sprawdzę ale nie jest potrzebna. Karta działa bez niej.

Last edited:

Adonis

Zadomawiam się
Zapytałem w greenwaypolska czy jest wykaz ładowarek z terminalem płatniczym.
Niestety nie wiedzą, konto w greenwaypolska usunąłem.
Mnie interesują w Polsce tylko ładowarki z terminalem płatniczym.
Ponadto mam konto "mobility+", podobno załącza każdą sprawną i dostępną ładowarkę.

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Zapytałem w greenwaypolska czy jest wykaz ładowarek z terminalem płatniczym.
Niestety nie wiedzą, konto w greenwaypolska usunąłem.
Mnie interesują w Polsce tylko ładowarki z terminalem płatniczym.
Ponadto mam konto "mobility+", podobno załącza każdą sprawną i dostępną ładowarkę.
Jakbym ładował prywatnie to też by mnie interesował tylko terminal + aplikacja.

Przy ładowaniu na firmę lepszą opcją jest karta RFID, zbiorcze FV i nieco lepsze stawki. Jeśli dla kogoś to też jest ważne to najlepszą ofertę na dzień dzisiejszy ma DKV i Shell.