One card to rule them all…

nabrU

Moderator
Skusiłem się na instalację tej apki, nie pamiętam już z czyjego polecenia. Na dniach będzie pierwsza próba odpalenia lokalnego Powerdot-a, z którym mam wieczny problem.
Ja z ciekawości podjadę dziś na jakus green way zobaczyć czy działa :)

Gdyby coś nie działało jest opcja zgłoszenia problemów z apki (co sugeruję zrobić w razie W):

Po wyborze lokalizacji do ładowania, trzy kropeczki w prawym górnym rogu i 'Report an issue' (przynajmniej u mnie w angielskojęzycznej wersji apki):

share_511706710146445409.png

nabrU

Moderator
Myślę, że tu nie chodzi o typowe ładowanie tylko o sprawdzenie czy to działa. Więc koledzy pewnie jadą do najbliższej obsługiwanej przez Electroverse ładowarki. Przecież wiadomo, że te Brytole robią wszystko na odwrót to cholera ich wie :ROFLMAO:

aadamuss

Posiadacz elektryka
Akurat GW się zbytnio nie opłaca ;) PowerDot już lepiej :).
Poza SuC ładuję bardzo rzadko ze względu na jakieś różne dziwne problemy z uruchomieniem ładowarek:) O ile mogę to ładuję na ładowarkach Tesli bo nawet czas dojazdu/zjazdu nie wydłuża czasu bardziej niż uruchomienie ładowarki. Ten green way to faktycznie taki przy okazji i koszt nie ma znaczenia. Dodatkowo korzystanie z ładowarek Orlenu przyprawia mnie o szczękościsk na sam widok Orlenu, tak samo jak Kostomłoty :)

carinus

Fachowiec
Jeżeli możecie to dajcie znać jak to działa na tych ładowarkach przy dyskontach. To jest chyba najlepiej rozwijana jak na razie sieć ładowania. Zawsze gdzieś na uboczu można coś takiego odszukać, bo przy głównych trasach jest trochę bieda, szczególnie że jeszcze potrzebuję ChaDemo.

nabrU

Moderator
Electroverse jest przecież tylko agregatorem, więc przekazuje info o problemie właściwemu CPO (o czym zresztą informuje w momencie zgłaszania problemu). Moim zdaniem więc w większości problemów nie jest to wina Electroverse, co wyżej opisany przypadek @aadamuss zdaje się potwierdzać.

miv

Posiadacz elektryka
Zgadza się. Nie twierdzę, że to ich wina w każdym przypadku. Ale miałem czasem tak, że ich karta ani aplikacja nie działa, a karta cps działa bez problemu. Więc moim zdaniem coś jest nie tak między octopus a cph w takim przypadku.

nabrU

Moderator
ChargePlace Scotland to jest całkiem inna para kaloszy i powinna być brana pod uwagę jako przypadek szczególny ;)

Najnowsze dyskusje