One card to rule them all…

chris89

Posiadacz elektryka
Dla tych punktów gdzie ładuje najczęściej albo są na moich trasach zrobiłem porównanie i mnie wyszło, że najbardziej spoko są DKV (mam) i Shell (chyba się im muszę przypomnieć). Kto myśli o 1 karcie, to warto sobie przeliczyć. Co to do DKV, to kartę mam za free. Nie do końca wiem jak to zrobiłem, ale dostałem ofertę mailem że promo za darmo, z przekreślonych 6 na 0 . zł.

oto moje porównanie: https://forum.elektrowoz.pl/threads/porownanie-oplat.8967/

Kartę też mam za free, ale za zagranice wciąż przychodzą jakieś śmieciowe i 2 razy w miesiącu to 4 niepotrzebne faktury. Ciekawe czy jest jakaś firma, że płaci się abonament i można przez nich faktury przepuszczać i zamieniać w jedną za grosze. Ciekawe czy księgowi będą od faktury lub limitu faktur kasować jak KSEF wejdzie i system będzie to automatycznie robił jak rozliczenia PIT.

W tym miesiącu popłacę to z prywatnego i faktury wywalę na te 10 zł, ciekawe czy tak można. Szkoda mi czasu, na przesyłanie tego do księgowej i zajmowania się tym.

wxwx78

Zadomawiam się
oo, czyli mówisz że DKV robi jak BP (ładowanie w PL to faktura z PL NIP + faktura/prowizja z NIP Nienmieckim) ? Bo 4 faktury to ok, byle wszystkie były z PL. Ja, swoją, 1szą fakturę z DKV dostanę na przełomie miesięcy (testowe ładowanie z 11.05 nie weszło do FV do 15.05)

Edycja; własnie dostałem fakturę z 15.05 z DKV , ładowałem się 11.05 . Faktura jest w PLN ale z niemieckim VATID więc reverse charge. Cena brutto, którą podawała apka DKV, to netto na tej fakturze. Więc tyle "lepiej" od BP, że nie mam drugiej faktury na grosze. Ale teraz cenowo wychodzi prawie jak BP..
IMHO faktury z UE, w ramach reverse charge trzeba księgować. Bo Ministerstwa Finansów krajów UE się wymieniają info o tych transakcjach i dają mandaty jak nie zostały zgłoszone w JPK.....

Last edited:

pmlody

Pionier e-mobilności

chris89

Posiadacz elektryka
Jak to się ogarnia, są jakieś lepsze ceny?
Ta… 2% 🤣, ale lepsze 2% do przodu niż 5% do tyłu z BP co daje 7% różnicy 😁, ceny w apce brutto itd.

797 049 283
Elocity sprzedaż.

Można dzwonić, krótka umowa na a4 do wypełnienia dane firmy i wsio. Czekam na gotową do podpisania. Żadnych dodatkowych faktur i innych pierdol tylko opłata 19 zł miesięcznie jakby abonamentowa czy coś w tym stylu.

Pamiętajcie, że to dotyczy spółek.

Najnowsze dyskusje