Czasem występują, niestety to kwestia ceny:Bo całoroczne nie występują w klasie A.
I rozmiaru.Czasem występują, niestety to kwestia ceny
Opór toczenia C - te by dopiero żarły prąd....A Falken Euroall Season AS210 (C/B/70dB) ktoś może ma? Cenowo super, w testach też nieźle.
Te drugie chciałem brać.Albo Hankook Kinergy 4S2 H750 (C/B/72db) - nawet jakieś testy wygrały.
Pamiętaj, że dB to skala logarytmiczna. Więc różnica pomiędzy 69 a 72 to wcale nie jest mało.A Falken Euroall Season AS210 (C/B/70dB) ktoś może ma? Cenowo super, w testach też nieźle.
Albo Hankook Kinergy 4S2 H750 (C/B/72db) - nawet jakieś testy wygrały.
To fakt, producenci (zresztą podobnie jak z samochodami czy często elektroniką) zaczynają od najdroższych wersji - z najwyższą marżą. Na fajne dedykowane opony do małych elektryków jeszcze pewnie trzeba będzie poczekać.I rozmiaru.
Do Soula, czy C-HR nie było jak szukałem.
Fabryczne Nexeny N&FERA SU1 też mają COpór toczenia C - te by dopiero żarły prąd....
3 decybele to mniej więcej dwukrotnie wyższy poziom głośności, z drugiej strony przy niższych wartościach to mniej się odczuwa - inaczej wygląda różnica między 69 a 72 dB a inaczej między np. 100 a 103 dBPamiętaj, że dB to skala logarytmiczna. Więc różnica pomiędzy 69 a 72 to wcale nie jest mało.
No wiem.Fabryczne Nexeny N&FERA SU1 też mają C
![]()
No nie. Właśnie po to jest skala logarytmiczna, żeby nie było tak jak piszesz. Przy każdej głośności wzrost odczuwalny przez ludzkie ucho jest taki sam. Pierwszy lepszy artykuł: https://www.muratorplus.pl/biznes/r...szkole-biurze-szpitalu-aa-8zCb-qqLM-ECZ2.html3 decybele to mniej więcej dwukrotnie wyższy poziom głośności, z drugiej strony przy niższych wartościach to mniej się odczuwa - inaczej wygląda różnica między 69 a 72 dB a inaczej między np. 100 a 103 dB