Opony zimowe 19''

Krk

Posiadacz elektryka
W sklepie Tesli są Gemini Pirelli 19" 2020-2024. Wysłałem 3 dni temu zgłoszenie do serwisu (bo nie mogłem się dodzwonić a automat mówił, żeby zapytać przez aplikację) czy pasują do Junipera i czy w ogóle są dostępne. Jak na razie nie ma odzewu.

Krk

Posiadacz elektryka
Jak chcecie zimowe koła do Junipera to trzeba zamówić jeszcze jedną Teslę :)
Koła zimowe są dostępne tylko przy zamawianiu Tesli.
Koła Gemini Pirelli 19" 2020-2024 nie są kompatybilne z Juniperem.
Taką dostałem odpowiedź 😁

Tak, że jedna Tesla na lato a druga na zimę

umcus

Pionier e-mobilności
Oni ogólnie mają problem z zaopatrzeniem. Kołpaki pojawiły się raz na dzień czy dwa, dywaniki gumowe były przez może 2 tyg, to samo z matą do bagażnika i pojemnikami do bagażnika i wkładkami gumowymi do kieszeni drzwi. To wszystko w US jest dostępne (i parę rzeczy więcej). Jedynie kół zimowych faktycznie tam też nie ma. No ale do zimy jeszcze parę miesięcy, może zdążą.

Ja wziąłem zimówki przy zamówieniu Tesli i na szczęście były, choć też mnie straszyli, że może się zdarzyć, że nie dojadą razem z samochodem.

Oby nikt sobie felgi nie rozwalił, bo wtedy samochód uziemiony.

zlp

Pionier e-mobilności
Kupiłem w Oponeo 19 Bridgestone Blizzak 6 do Tesli S Plaid, oszczędniejsze i cichsze od oryginalnych letnich 21 (węższe też). Musicie kupować bezpośrednio od Tesli?

umcus

Pionier e-mobilności
Kupiłem w Oponeo 19 Bridgestone Blizzak 6 do Tesli S Plaid, oszczędniejsze i cichsze od oryginalnych letnich 21 (węższe też). Musicie kupować bezpośrednio od Tesli?
Nie musimy, ale chcieliśmy mieć drugi komplet felg na zimę. Samych felg kupić do tej pory nie można, więc nie mieliśmy wyboru.

Tzn. ja, nie my.

wilq

Nowy na Forum
Ja nie brałem zestawu kół zimowych przy zamówieniu TMY Juniper, ale planuję na zimę zaopatrzyć się w komplet zimowy. Stąd pytanie o to, jakie dokładnie opony Tesla daje do TMY Juniper przy komplecie kół zimowych.
Dzięki @umcus za fotki !

Last edited:

zlp

Pionier e-mobilności
Felgi Tesli kupiłem na znanym portalu, znalazłem kogoś z dobrymi opiniami. Jak nowe, dużo taniej, na fakturę.

umcus

Pionier e-mobilności
Felgi Tesli kupiłem na znanym portalu, znalazłem kogoś z dobrymi opiniami. Jak nowe, dużo taniej, na fakturę.
Z ciekawości, dużo widziałeś tych felg na znanym portalu? Bo jak na razie kupić je, to graniczy z cudem. Nie mówiąc o tym, żeby były na fakturę.