Opony zimowe R19

pawcjo

Posiadacz elektryka
Polecam nowe wydanie starej dobrej opony dla takich samochód jak Nasz
No właśnie, które będą lepsze, te czy Hankook Winter i*cept ION A IW01A https://www.oponeo.pl/dane-opony/ha...5-45-r19-104-v-xl-ev-sound-absorber#526867989.
Dla mnie ważne jest, aby były ciche, obie mają 70dB. Mieszkam na terenie górzystym.

PortoBis

Zadomawiam się
Ktoś może używał? Opinie są zaskakująco dobre:

Objeżdżone pierwszą zimą 15000 km. Jeżdżą. W 2023 r. komplet tych opon kosztował 1500 zł brutto. Pierwsze kilometry jak po kartoflisku. Potem tez kartoflaki ale CCC. Oponiarz płakał jak zakładał. Założone na oryginalnej feldze. Nie zauważyłem jakiegoś drastycznego wzrostu zużycia kWh. Do letnich oryginałów dokupiłem felgi Ronal R68 Jetblack 9,50x19,5x114,30 ET 45,00 (Sztuka 769 zł brutto).

cwireq

Zadomawiam się
Objeżdżone pierwszą zimą 15000 km. Jeżdżą. W 2023 r. komplet tych opon kosztował 1500 zł brutto. Pierwsze kilometry jak po kartoflisku. Potem tez kartoflaki ale CCC. Oponiarz płakał jak zakładał. Założone na oryginalnej feldze. Nie zauważyłem jakiegoś drastycznego wzrostu zużycia kWh. Do letnich oryginałów dokupiłem felgi Ronal R68 Jetblack 9,50x19,5x114,30 ET 45,00 (Sztuka 769 zł brutto).
Czyli ok te opony czy nie ? :) kupiłbyś drugi raz /polecił?

Za opony w wyższym standardzie trzeba już dać 2x tyle. Opony potrzebne do jazdy miejskiej (mało tras, w góry się nie wybieram)

Marco_EVmaniac

Nowy na Forum

PortoBis

Zadomawiam się
Czyli ok te opony czy nie ? :) kupiłbyś drugi raz /polecił?

Za opony w wyższym standardzie trzeba już dać 2x tyle. Opony potrzebne do jazdy miejskiej (mało tras, w góry się nie wybieram)
Kupując oponę kierowałem się najpierw spełnieniem parametrów Tesli. Ta opona spełnia te wymagania i jest budżetowa. Po 15 tys km bieżnik przód ma ok. 7 mm, bieżnik tył 6,50-6,75 mm. Mam nadzieję używać je przez 3-4 zimy do ok 45 tys km. (Na zdjęciach znacznik 4mm.)

Attachments

• IMG_4122.JPG
    IMG_4122.JPG
    2 MB · Liczba wyświetleń: 10
  • IMG_4124.JPG
    IMG_4124.JPG
    2,2 MB · Liczba wyświetleń: 10

Marco_EVmaniac

Nowy na Forum
Kupując oponę kierowałem się najpierw spełnieniem parametrów Tesli. Ta opona spełnia te wymagania i jest budżetowa. Po 15 tys km bieżnik przód ma ok. 7 mm, bieżnik tył 6,50-6,75 mm. Mam nadzieję używać je przez 3-4 zimy do ok 45 tys km. (Na zdjęciach znacznik 4mm.)
Czyli piszesz, że chcesz ją używać jeszcze przez 30 tys. km? Po połowie tego masz już bardzo blisko znacznik, który mówi o zachowaniu opony właściwości zimowych. Drugich 15 tys. km możesz już nie zrobić.