Opony zimowe R19

spietrza

Zadomawiam się
U mnie podobnie to wygląda na 19 zimowych Pirelli Winter 2 255/45 porównaniu do 20 Tesli Induction 255/40 Pirelli
Na miarce wychodzi, że na zimówka jest minimalnie mniejsza Może profil opony wyższy robi jakąś róznicę ?
1732115295934.png1732115337685.png1732115363645.png

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Zimowe hankook ion icept suv EV.
Rant chroniący na nie założonej oponie wygląda na ogromny. Natomiast po założeniu jest jak w letnich, jest na równi z felgą.
Opona przez to że miękka mam wrażenie że jest trochę cichsza na dziurach od letniej wersji.
20241125_151736.jpg

eimi

Pionier e-mobilności
Opona przez to że miękka mam wrażenie że jest trochę cichsza na dziurach od letniej wersji.
Dzięki za tą opinię i zdjęcie. Założyłem IOn ale flexclimate, troszkę bardziej wystaje za felgę ale opona wyraźnie twardsza (boczne ścianki są dużo sztywniejsze niż w letniej) przez co czuć na drodze nawet drobne kamyczki.

zlp

Pionier e-mobilności
Założyłem zimówki Bridgestone Blizzak 6. Są zauważalnie cichsze od letnich Michelin Pilot Sport 4 S.

Ryszard tesla y

Zadomawiam się
Zakupiłem opony wielosezonowe do Tesli Y Vredestein 255/45/R19 104W Quatrac Pro EV FR XL. Przejechałem około 1000km i uważam oponę za cichą o małym oporze toczenia oraz dobrą przyczepnością. Polecam ten rodzaj opon gdyż jest opracowany dla EV.

Raf24

Fachowiec
Zimowe hankook ion icept suv EV.
Rant chroniący na nie założonej oponie wygląda na ogromny. Natomiast po założeniu jest jak w letnich, jest na równi z felgą.
View attachment 22160
"Trochę cichsze od seryjnych" Hankook ów ?? czyli szału decybelowego nie ma ? .
Ja założyłem Goodyear ultragrip performance + rant nic nie wystaje poza felgę a raczej 2 mm na minus ;( . a głośność dziwna ,tył cichszy przód głośniejszy od serii ??