Organizacyjnie: propozycja dotycząca stopek + referrale out

Bronek

Pionier e-mobilności
My próbujemy po raz pierwszy od kilkudziesięciu lat jeździć jedną osobówką i póki co, jak oddałem Leafa synowi da się to znieść. (już 5 dni)
I dlatego roi mi się pomysł na zakup innego, w cenie do pół bańki elektryka. Z bólem sprzedam swoją pomiganą Trójkę z Premium connectivity, FSD i boostem z nikczemnym przebiegiem.
Tylko niech zaczną dostarczać S lub CT? X i Y są słabsze i mi takie niepotrzebne. Performens? Raczej mało mnie zaintryguje, choć to super furą i lekko żałuję iż nie wybrałem od razu

Ale co jest na rynku poza Teslą? Wiadamo co. Ale czy z takim jajem, parametrami itd?
Rokokoko Mercedesa to pamiętam z Ski full wypas. Ale to obciachowe auto gdy jest się jego Kierowcą i jeździ się nie w trasy a głównie do Lidla. Na nic te piernaty itp. w markach Premium "starej daty" , a do tego mają one drenażowe podejście do klienta, dymają go od pakietowania opcji poprzez serwisy itd.
No i nie ma w tych autach świeżości , a mi samochód jest potrzebny dla przyjemności i dobrego samopoczucia i to nie w sensie szpanu a przyjemności porannego wsiadania do niego. 60 aktualizacji w tym kilkadziesiąt z rodzynkami w postaci dodatkowych funkcji czy parametrów nikt tego w takiej skali nie robi.
A to był, jak ten wielki tablet - temat do kpin. Wielu pisało, że chcę auta od razu doskonałego, " skończonego" i jedno i drugi ucichło jak inni też wprowadzili ale niestety z różnym skutkiem.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Bronek, mam auto dla Ciebie😂😂😂😁

Attachments

• 8076F8F9-B847-40EB-B109-D33C100D4BE2.jpeg
    8076F8F9-B847-40EB-B109-D33C100D4BE2.jpeg
    370,1 KB · Liczba wyświetleń: 6

Michal

Moderator
Bronek, mam auto dla Ciebie😂😂😂😁
Oj już bez przesady, eC4 nie jest złe, tylko mogliby się wszyscy w końcu odp..ć od tej Tesli, a nie zawsze coś się znajdzie, żeby pokazać, że się umie czytać internety.

Bronek

Pionier e-mobilności
Generalnie elektryki i tak są fajne, są inne, na ogół zawsze sprawiają radość z jazdy itd....
Ale jak już posmakujesz, a do tego masz możliwość jakiegoś wyboru. To nie ma ch we wsi, póki co niestety tylko Tesla że swoimi wadami itp..
Pomalutku inni dobijają ale albo cena, albo brak tego czegoś i po raz pierwszy w życiu nie mam na razie chęci na zmianę marki. Na Wacika i Tofika, jak bum cyk cyk, to prawda. Nigdy nie byłem fanem jakiejś marki czasem może modelu ale nie producenta.
( HD) się nieliczy

Last edited:

poochaty

Posiadacz elektryka
Generalnie elektryki i tak są fajne, są inne, na ogół zawsze sprawiają radość z jazdy itd....
Ale jak już posmakujesz, a do tego masz możliwość jakiegoś wyboru. To nie ma ch we wsi, póki co niestety tylko Tesla że swoimi wadami itp..
Pomalutku inni dobijają ale albo cena, albo brak tego czegoś i po raz pierwszy w życiu nie mam na razie chęci na zmianę marki. Na Wacika i Tofika, jak bum cyk cyk, to prawda. Nigdy nie byłem fanem jakiejś marki czasem może modelu ale nie producenta.
( HD) się nieliczy
Poczekaj na Lucida

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
mam taki wniosek trochę ułatwiający komunikację - każdy forumowicz powinien mieć w stopce wpisany swój samochód (elektryczny, a nie historię posiadania)
wtedy czytając kolejną kłótnię kargula z pawlakiem nie będę musiał przeszukiwać forum żeby się dowiedzieć o jakim samochodzie pisze (.. a moje zużycie to 19kWh/100km)

drugi wniosiek - żeby dumni właściciele tesli powyrzucali już ze stopki te żebrolinki na referalle bo to i tak już nie działa

Jestem za, bardzo fajny pomysł. Jak przetłumaczę wszystko, może nawet zrobię z tego krótki poradnik.