Orlen: jakie karty dzialaja?

Frunek

Fachowiec
Próbowałeś telefon zresetować?
Tak. Zainstalowałem też apkę na iphonie, założyłem nowe konto. Wciąż to samo.

Dzisiaj zauważyłem że działają (tzn. przechodzą do ekranu "rozpoczęcie ładowania") ładowarki AC Energi, np. w Starogardzie Gdańskim albo Kaliszu. One mają inną ikonkę na mapie, takie trzy ludziki zamiast wtyczki. Ale żadna z tych na stacjach Orlenu mi nie chce działać.

Jestem prawie pewien że chodzi o sposób płatności. Ale wypróbowałem już wszystkie 3 karty płatnicze do których mam dostęp.

JareG

Pionier e-mobilności
Jestem prawie pewien że chodzi o sposób płatności. Ale wypróbowałem już wszystkie 3 karty płatnicze do których mam dostęp.
Tak już było/bywało przed zmianami. Dobrze, że już nie blokują 200 zeta za każdą próbę ładowania..

Pozdrawiam

Cav

Pionier e-mobilności
Tak. Zainstalowałem też apkę na iphonie, założyłem nowe konto. Wciąż to samo.

Dzisiaj zauważyłem że działają (tzn. przechodzą do ekranu "rozpoczęcie ładowania") ładowarki AC Energi, np. w Starogardzie Gdańskim albo Kaliszu.
Ciekawe, czy to oznacza że są darmowe, czy że mają inny system poboru płatności?

Frunek

Fachowiec
Wychodzi na to, że nie umiem czytać ze zrozumieniem:
1648813339422.png

Z tego wynika że nie mogę sobie tak sprawdzać "z domu" czy mi działa, tylko samochód musi być wpięty. To wciąż nie wyjaśnia dlaczego będąc na stacji nie mogłem uruchomić ładowania, ale od tamtego czasu robiłem dużo kombinacji z kartami w apce.
Podjadę dziś sprawdzić na pobliską stację. Jeśli zadziała, to sorry za tyle szumu o nic.

Edit: No i pojechałem, wszystko działa tak jak w instrukcji. Wybaczcie zamieszanie. Ale nie powiem, pomoc "techniczna" zupełnie nie łapała tematu, bo wyraźnie mówiłem że robię to z domu.

Last edited:

Gandalf

Pionier e-mobilności
Orlen, Orlen. Tu mi się przypomina ten dowcip z lekarzem:
- Panie doktorze, jak robię tak, to mnie boli.
- Hm. Proszę tak nie robić.

Jest tyle innych stacji ładowania na świecie... ;-)

Michal

Moderator

Jakub

Nowy na Forum
Cześć jestem tu nowy aczkolwiek trochę lat już elektrykiem latam. Teraz zakupiłem coś czym moge pojechać nad morze :) jak wyglada temat ładowania gdzie się najtaniej ładować szybka ładowarka. Orlen lotos ? Coś jeszcze ?
Czy problemy z orlenem już się rozwiązały?
Dzięki

Cav

Pionier e-mobilności
Ale na jakiej trasie chcesz tego info i dla jakiego pojazdu?
Obecnie Orlen jest nieco tańszy niż Greenway.
Lotos może wyjść taniej, jeśli dużo naładujesz.