Otwieranie schowka podczas aktualizacji

jezile

Fachowiec
Ciekawe czy knob by otworzył, i czy to by nie przeszkodziło aktualizacji ?
Teoretycznie nie powinno.
Też o tym myślałem ale teoretycznie update to update i system nie może być w tym przypadku dostępny.

adamq

Fachowiec
Posłużę się analogią - podczas update'u smartfona, SMSa też nie da się wysłać :)

Możliwe, że S3XY ogarnie, ale pewnie tylko wtedy gdy sterownik na to pozwoli (w pewnych fazach update'u).

Alternatywnie można pójść tą drogą:

Bronek

Pionier e-mobilności
Na dwa i pół niemal roku posiadania...z 10x otworzyłem schowek w tym 2x zrobił to serwisant aby wyjąć huba.
To Teslowska fanaberia , dziwactwo itp jak te pierdzenie . A wszystko po to by mówić , gdyż nie ważne co się mówi tylko o czym.. No i może z dwa Dolary taniej ?

jezile

Fachowiec
Na dwa i pół niemal roku posiadania...z 10x otworzyłem schowek w tym 2x zrobił to serwisant aby wyjąć huba.
To Teslowska fanaberia , dziwactwo itp jak te pierdzenie . A wszystko po to by mówić , gdyż nie ważne co się mówi tylko o czym.. No i może z dwa Dolary taniej ?
Zgadza się ze fanaberia. W moim przypadku nie spełnił swojej podstawowej funkcji, tj. przechowalnia przedmiotów i dostępu do nich w dowolnej chwili. 🥴

jezile

Fachowiec
Posłużę się analogią - podczas update'u smartfona, SMSa też nie da się wysłać :)

Możliwe, że S3XY ogarnie, ale pewnie tylko wtedy gdy sterownik na to pozwoli (w pewnych fazach update'u).

Alternatywnie można pójść tą drogą:

Dobrze wiedzieć jak otworzyć schowek w sytuacji awaryjnej. W moim przypadku jednak przeczekanie aż update się skończy było lepsza opcją. 😏

facet

Fachowiec
Mając auto 1,5 miesiąca (przejechane 6tys km) nie zajrzałem do schowka ani razu ani też do przedniego bagażnika. Owszem prezentowałem "silnik" i wsadziłem pena do schowka. Tak samo nigdy nie ładowałem sie poza domem wieć grzania baterii itd są mi obce, koło wakacji się pewnie zainteresuję jak się ładuje poza domem. Ładowanie w domu za 0,75 zł za kWh jasno mówi gdzie mam ładować.

jezile

Fachowiec
Mając auto 1,5 miesiąca (przejechane 6tys km) nie zajrzałem do schowka ani razu ani też do przedniego bagażnika. Owszem prezentowałem "silnik" i wsadziłem pena do schowka. Tak samo nigdy nie ładowałem sie poza domem wieć grzania baterii itd są mi obce, koło wakacji się pewnie zainteresuję jak się ładuje poza domem. Ładowanie w domu za 0,75 zł za kWh jasno mówi gdzie mam ładować.
A propos stawki za kWh za to u mnie w G11 (Energa) przy zużyciu rocznym ok. 4000kWh to ok. 1,14zł/kWh brutto. Taka stawkę podaję teraz wszędzie, a to dlatego że przeciwnicy BEV zawsze mi zarzucali że zaniżam stawkę podając te 0,62zł lub 0,75zł... Tak na marginesie od 1.10.2025 będzie to 1,25zł/kWh :(