Otwieranie zegarkiem

Wl0di

Zadomawiam się
Czy mając TESSIE w zegarku ( Android Wear ) mogę otwierać auto z zegarka, nie mając przy sobie telefonu? Dodam, że zegarek nie ma wbudowanej karty SIM, jeśli to ma jakieś znaczenie.

Bronek

Pionier e-mobilności
Zegarek otwiera jak ma NFC ;BT. Nie muszę mieć nic więcej. Czasem trzeba odblokować zegarek, używałem kiedyś Wear for Tesla, a teraz Wat time (jest rozbudowany idzie po lte, NFC, bt),- można wszedzie sterować autem
i Wat key (tylko po BT i nfc) - tylko w pobliżu.
Oba tego samego autora,

TESSIE więc też powinna

Nie noszę czasem nic, a zegarek z LTE to też telefon ale Tesla go nie widzi, nie da się sparować. Dlatego mam słuchawki z przewodnictwem kostnym

Last edited:

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Ja mam "watchla", działa bez problemu, jedynie mój zegarek applowy wyłącza bluetooth przy 20% baterii i przestaje działać

Jaceq

Pionier e-mobilności
Ja mam "watchla", działa bez problemu, jedynie mój zegarek applowy wyłącza bluetooth przy 20% baterii i przestaje działać
Też używam watchla i również polecam. Fajna jest integracja z Siri. Można otwierać gadając do zegarka/telefonu.

Wl0di

Zadomawiam się
Zegarek otwiera jak ma NFC ;BT. Nie muszę mieć nic więcej. Czasem trzeba odblokować zegarek, używałem kiedyś Wear for Tesla, a teraz Wat time (jest rozbudowany idzie po lte, NFC, bt),- można wszedzie sterować autem
i Wat key (tylko po BT i nfc) - tylko w pobliżu.
Oba tego samego autora,

TESSIE więc też powinna

Nie noszę czasem nic, a zegarek z LTE to też telefon ale Tesla go nie widzi, nie da się sparować. Dlatego mam słuchawki z przewodnictwem kostnym
Robiłem próbę. Podszedłem bez telefonu, w zegarku wgrana aplikacja TESSIE i.... auto się nie otwiera. Jeśli ręcznie kliknę w aplikację TESSIE na zegarku, to mogę nim otworzyć, ale liczyłem na to, że Tesla sama wykryje zegarek, tak jak to jest z telefonem i auto się otworzy. No chyba, że muszę zegarek dodać w samej Tesli tak, jak dodawałem telefon?

Bronek

Pionier e-mobilności
WAT KEY Mma opcję że otwiera. Ja to wyłączam bo mi otwiera drzwi.
Tesla wykrywa zegarek po BT, ale to kwestia zegarka (Mam Ticwatch lte), czasem trzeba odblokować zegarek (mam zablokowany, bo nim płacę i przechodzi w tryb oszczędzania ma dwa ekrany).
Zresztą co zegarek to inaczej. Miałem dwa i Fossil inaczej Ticwatch inaczej, lepiej (uważam go za obecnie najlepszy na rynku do celów pozasportowych )

Auto ma we śnie idę z samym zegarkiem i zobaczę

Off czekam na pro 5 z lte jest na razie Gps

Bronek

Pionier e-mobilności
Odblokowuję ale do odpalenia czasem ma czkawkę i chwilkę trzeba poczekać ale nie zawsze. Zdarzało się ze klikałem (w zegarku też mam na ikonkę zdalnego odpalania) ale to było kiedyś. Tak jak Tesla tak apki się zmieniają

Wl0di

Zadomawiam się
Odblokowuję ale do odpalenia czasem ma czkawkę i chwilkę trzeba poczekać ale nie zawsze. Zdarzało się ze klikałem (w zegarku też mam na ikonkę zdalnego odpalania) ale to było kiedyś. Tak jak Tesla tak apki się zmieniają
Super. Rozumiem, że zegarka nie dodawałeś w Tesli jako kluczyka?