Pakiet holowniczy

alaska_k

Fachowiec
Na stronie Tesli widoczny jest produkt "Pakiet holowniczy" do modelu Y z informacją "Wkrótce" w cenie 6035 zł. Czy jest szansa że będzie dostępny? Czy wisi tak od jakiegoś czasu? Pytam bo chciałem zamówić TMY LR w opcji podstawowej a z hakiem nie załapie się na dopłate Mój elektryk. Dla osób prywatnych limit to 225 tys a LR w wersji a hakiem to już 231 490 zł.
Czytałem też na forum że z tą instalacja haka to trochę problemów jest. Raz serwis wycenia na kilkanaście tysięcy, innym razem problem z papierami itp.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Ciekaw jak to ogarną, skoro tylny zderzak z hakiem ma odpowiednią zaślepkę, a bez haka jej nie ma. Chyba, że się to zmieniło w nowszych wersjach Y.

ciastek

Pionier e-mobilności
Ciekaw jak to ogarną, skoro tylny zderzak z hakiem ma odpowiednią zaślepkę, a bez haka jej nie ma. Chyba, że się to zmieniło w nowszych wersjach Y.
Moim zdaniem zawsze była. Pokaż choć jedną fotkę Model Y bez zaślepki w tylnym zderzaku.

KrzysztofFly

Moderator
Moim zdaniem zawsze była. Pokaż choć jedną fotkę Model Y bez zaślepki w tylnym zderzaku.
W sumie nigdy się nie przyglądałem i tez miałem wrażenie, że dolna czarna część to całość. Parę dni temu jak pojawił się temat pakietu do holowania w sklepie Tesli, zerknąłem dokładniej na zderzak i patrzę, że to wygląda na zaślepkę. Przed chwilą aby rozwiać już wszelkie wątpliwości podszedłem do auta i zdemontowałem zaślepkę, tak więc potwierdzam na 100%, że jest tam zaślepka.
428358246_751349993607743_7618060989708836039_n.jpg

piotrazz

Posiadacz elektryka
Nie przyglądałem się wcześniej tak dokładnie, jak w 2021 roku miałem ją na 1 dzień bez haka to wydawało się, że nie ma zaślepki. My bad 😞

KrzysztofFly

Moderator
Czy przy dwóch samochodach jest opcja zakupu tylko jednego pakietu i dogrania oprogramowania do haka do drugiego auta? Oczywiście wpis do dowodu byłby do dwóch samochodów ale jeden zestaw używany byłby naprzemiennie.
Czy oprócz samego haka jest tam jeszcze coś dodatkowego montowane do ramy?
Ty tak na serio pytasz? ;)