Parking Praga

pawelbdg

Zadomawiam się
Cześć, wybieram się w styczniu na krótki urlop do Pragi. Podczas rezerwacji byłem przekonany że parking jest w cenie niestety nie jest opłata to 39€/dobę. Parkingi dookoła 700CZK/dobę. Czy był ktoś tam i przerabiał temat jakiś tańszych parkingów?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

Gingol

Fachowiec
Raczej nic taniej nie znajdziesz, podczas krótkich wypadów korzystałem z Palladium Parking ze względu na bezpieczeństwo, lokalizację i dostępność, ale jak sprawdzam to ceny za dobę mają bardzo wysokie. Pozostaje zrobić tak jak napisał Szaruś i w przyszłości szukać noclegu z parkingiem bo to mocno ułatwia życie.

Sierek

Fachowiec
Odświeżę temat.
Bezpłatne parkowanie dla elektryków zostało przedłużone do 30.06.2025. Wskazane jest, że dotyczy samochodów z tablicami EL. Macie jakieś doświadczenia z bezpłatnym parkowaniem na polskich zielonych tablicach? Trzeba starać się o zezwolenie w Urzędzie Miasta?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Odświeżę temat.
Bezpłatne parkowanie dla elektryków zostało przedłużone do 30.06.2025. Wskazane jest, że dotyczy samochodów z tablicami EL. Macie jakieś doświadczenia z bezpłatnym parkowaniem na polskich zielonych tablicach? Trzeba starać się o zezwolenie w Urzędzie Miasta?
Tak. Trzeba się starać. Kiedyś o tym pisałem, trzeba by poszukać. Emaila trzeba wysłać

Sierek

Fachowiec
Dzięki, znalazłem

LPGczyEV

Nowy na Forum
a patrzyłeś na liste Park and Ride?
ceny wydają sią atrakcyjne
  • All-day (24-hour) parking for a flat rate of CZK 50 or CZK 100.

Sierek

Fachowiec
Tak, patrzyłem. Córka zmieniła miejsce pracy na Pragę, więc będę częściej korzystał. Roczne zezwolenie będzie bardziej korzystne.