Parking Praga

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Wyślij kopię dowodu rejestracyjnego na tego e-mail, z prośbą o wystawienie zezwolenia, a ani odpiszą co trzeba zrobić.

Sierek

Fachowiec
Załatwiałem zezwolenie w maju. Dostałem taką informację:

Dobrý den,
pro vyřízení žádosti o zvýhodněné parkovací oprávnění je nezbytné nám zaslat následující informace, resp. dokumenty:
- celé jméno/název žadatele
- adresu jeho trvalého pobytu, resp. jeho sídlo
- datum narození, pokud je žadatelem fyzická osoba
- technický průkaz vozidla nebo ORV, v případě hybridního vozidla musí tento obsahovat údaj o hodnotě emisí CO2
Pokud žadatelem není vlastník vozidla, je nutno rovněž doložit právní vztah k vozidlu, tedy na základě čeho žadatel vozidlo užívá.

Samotné vyřízení žádosti obvykle trvá 3-5 pracovních dnů, vlastní aktivace parkovacího oprávnění se odvíjí od způsobu úhrady manipulačního poplatku.

Z dokumentów wysłałem im ten sam zestaw, co przy staraniu się o bezpłatne autostrady:
- kopia dowodu rejestracyjnego,
- kopia homologacji,
- zezwolenie leasingu na użytkowanie za granicą.

Bazarack

Zadomawiam się
Załatwiałem zezwolenie w maju. Dostałem taką informację:

Z dokumentów wysłałem im ten sam zestaw, co przy staraniu się o bezpłatne autostrady:
- kopia dowodu rejestracyjnego,
- kopia homologacji,
- zezwolenie leasingu na użytkowanie za granicą.
Dzięki za info :) Jak długo czekałeś na decyzję i jak to potem opłaciłeś? Przelewem po prostu?

Sierek

Fachowiec
Proformę do zapłaty dostałem w ten sam dzień. Podają nr konta z ichnim znacznikiem VS. Opłatę przelała córka na miejscu w Pradze - przelew zagraniczny się nie opłaca. Można też zapłacić w urzędzie.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Proformę do zapłaty dostałem w ten sam dzień. Podają nr konta z ichnim znacznikiem VS. Opłatę przelała córka na miejscu w Pradze - przelew zagraniczny się nie opłaca. Można też zapłacić w urzędzie.
Ja robiłem przelew CZK z Revoluta. Chyba 100 CZK było 2 lata temu. Koszty przelewu z Revoluta to okrągłe 0.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Revolut przyjął Ci nr czeskiego konta ze znacznikiem VS?
Nie. Zmieniłem na IBAN. Na tej stronie: ibancalculator.com. W Revolucie podałem IBAN. A znacznik VS w opisie przelewu