Ja tam jestem wygodny (albo leniwy), i dlatego ustawiam na Auto. I dlatego kiedyś (ponad 20 lat temu) kupiłem auto z automatem..Ja jestem zdania, że najlepiej ustawić na auto i zostawić aby działało tak jak producent przewidział.
Zauważyłem w e-Soulu, że w trybie Auto klima (tzn. dioda na przycisku) się włącza i wyłącza. I że można ręcznie AC wyłączyć - ale wtedy wyłącza się także tryb Auto..Oczywiście można klepnąć osuszanie jak nie daje rady ale w Teslach i chyba we wszystkich autach nie da się nawet wyłączyć klimy, bo to wszystko działa automatycznie.
Tak zwykle działa klimatronik.Ja tam jestem wygodny (albo leniwy), i dlatego ustawiam na Auto. I dlatego kiedyś (ponad 20 lat temu) kupiłem auto z automatem..
Zauważyłem w e-Soulu, że w trybie Auto klima (tzn. dioda na przycisku) się włącza i wyłącza. I że można ręcznie AC wyłączyć - ale wtedy wyłącza się także tryb Auto..
No nie, tak się nie da.Działa, gdy trzeba. A że chłodzić zimą nie trzeba, to nie działa (=nie włączy się) 🤣 Ale jest włączona/na czuwaniu, więc osuszanie zadziała w razie potrzeby.
Przecież napisałem, że klima jest włączona, ale zimą (bodajże poniżej 5 stopni na plus) nie będzie chłodzić, czyli agregat się nie włączy. Za to włączy się (przy włączonej klimie) żeby wnętrze osuszyć, i ogólnie żeby podtrzymać warunki środowiskowe że tak to nazwę. Jak ręcznie wyłączysz tę 'inteligencję klimatyzacyjną' to zostanie Ci ręczne wciskanie przycisków od osuszania przedniej szyby na przykład..No nie, tak się nie da.
Osuszanie nie jest osobną funkcją, tylko konsekwencją normalnego działania klimy, tj. chłodzenia..
Jak by nie działała, to by też nie osuszała.
Dlaczego klimatyzacja osusza powietrze? | Blog Electro Clim
Klimatyzacja ma mnóstwo zalet; jej montaż nie jest już tak drogi jak jeszcze kilka lat temu. Na zamontowanie klimatyzacji decyduje się więc coraz więcej osób.electro-clim.com.pl
Chyba się nie rozumiemy.Przecież napisałem, że klima jest włączona, ale zimą (bodajże poniżej 5 stopni na plus) nie będzie chłodzić, czyli agregat się nie włączy. Za to włączy się (przy włączonej klimie) żeby wnętrze osuszyć,
Nawidoczniej. Ale nie bój się, porozumienie jest blisko..Chyba się nie rozumiemy.
No tak.Ja piszę o tym, że skoro ma osuszać, to będzie też chłodzić (bo inaczej nic nie osuszy).
Czy Tobie chodzi o to, że czynnikiem, który spowoduje włączenie sprężarki, będzie wilgotność powietrza i nie negujesz faktu, że w momencie pracy w celu osuszania, będzie też chłodzić?
Bo jeśli tak, to się tym zgadzam.