Pierwsza usterka

mart15

Zadomawiam się
Hej.
Mam pierwszą usterkę - na razie drobną, ale piszę żebyście koledzy wiedzieli. Mianowicie port usb-c w podłokietniku przestał podawać prąd. Zgłosiłem przez appkę serwis, czekam na przyjazd serwisu mobilnego

mart15

Zadomawiam się
Nie próbowałem. Nie przyszło mi do głowy że może pomóc. Sprawdzę potem i dam znać

EDIT: reset pomógł. zatem nadal czekam na pierwszą usterkę ;) wątek zostawiam, może kiedyś komuś pomoże @danielm masz u mnie a w zasadzie w serwisie Tesli piwo 🍺

Last edited:

danielm

Pionier e-mobilności
Nie próbowałem. Nie przyszło mi do głowy że może pomóc. Sprawdzę potem i dam znać

EDIT: reset pomógł. zatem nadal czekam na pierwszą usterkę ;) wątek zostawiam, może kiedyś komuś pomoże @danielm masz u mnie a w zasadzie w serwisie Tesli piwo 🍺
tesla to głównie komputer. to że ma koła i kierownicę to bardziej efekt uboczny, ale szczerze mówiąc nie spodziewałem się że reset naprawi brak prądu w porcie usb.

mart15

Zadomawiam się
To prawda aczkolwiek nie przyszło mi do głowy że jakaś zawiecha softwarowa może spowodować brak prądu w gniazdku. Raczej myślałem że to jakaś usterka hardwarowa no ale teraz już prostu wniosek na przyszłość jak coś nie działa - reset z rolek

danielm

Pionier e-mobilności
To prawda aczkolwiek nie przyszło mi do głowy że jakaś zawiecha softwarowa może spowodować brak prądu w gniazdku. Raczej myślałem że to jakaś usterka hardwarowa no ale teraz już prostu wniosek na przyszłość jak coś nie działa - reset z rolek
można robić podczas jazdy choć wygodne to nie jest. problemy występują głównie po aktualizacji softu co w mojej ocenie jest dziwne bo sama aktualizacja softu kończy się restartem systemu

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Ciekawy przypadek podczas otwierania drzwi w ulepszonej 3. Po zgłoszeniu Tesla nie uznaje gwarancji z powodu fizycznego uszkodzenia szyby, później uznaje gwarancję, podając powód, przerwa w zasilaniu.
8a4731d7e69bb4c34c7ad1e3864eb4bcacef3960.jpeg