Pierwsze dostawy w 2022

gim-kg

Pionier e-mobilności
Tak, chociaz moze sie pojawic nowy bezposredni statek. Ten wyzej wspominamy … zatrzymuje sie w wielu portach stad tak dlugi czas podrozy i duze ryzyko opoznien.
Jak bezpośredni? Nikt tak towarów nie wozi. Sorry, ale dla przewoźnika twój wymarzony i wyczekiwany samochód jest tylko towarem do przewiezienia.
Najbardziej mnie śmieszy jak ktoś kupuje nowe auto i mówi że „nikt wcześniej nie pierdział w fotel”. Niestety takim samochodem jeździło już kilka a może nawet kilkanaście osób wcześniej. Nikt nie przejmuje się wychłodzeniem turbiny przed zgaszeniem samochodu, czy rozgrzanie oleju. W Tesli prawdopodobnie jest włączony tryb transportowy ograniczający parametry samochodu.

Quba88

Posiadacz elektryka
Dlatego bezpośredni bo część statków jest tylko dla tesli było kilka takich w poprzednich kwartałach. Na forum TMC tez o tym pisali.

usrobo

Posiadacz elektryka
Dlatego bezpośredni bo część statków jest tylko dla tesli było kilka takich w poprzednich kwartałach. Na forum TMC tez o tym pisali.
oczywiście że są bezpośrednie transporty do Belgii lub Anglii
Ten pierwszy w 2022 płynie przez kilka portów.

solik

Pionier e-mobilności
Niestety takim samochodem jeździło już kilka a może nawet kilkanaście osób wcześniej. Nikt nie przejmuje się wychłodzeniem turbiny przed zgaszeniem samochodu, czy rozgrzanie oleju
zwlaszcza jak jedzie do lory 200m bedzie chlodzil turbine

gim-kg

Pionier e-mobilności
To nie jest tak, że to są statki tylko dla Tesli. Tesla zamawia przewóz:
XXX szt. samochodów z portu A do D,
YYY szt. samochodów z portu A do C,
ZZZ szt. samochodów z portu A do B.
zgłaszają się armatorzy/operatorzy którzy oferują taki przewóz. Oczywiście na określonych zasadach. Po wyładunku powiedzmy ZZZ szt. samochodów w porcie B, w to miejsce mogą być załadowane inne samochody nowe (nawet innej marki) bądź używane.
Oczywiście może tak się zdarzyć, że suma samochodów będzie taka jak pojemność statku i w tym przypadku wszystkie na pokładzie to będą Tesle, aż do pierwszego portu rozładunku.

TomTom

Zadomawiam się
To kod źródłowy strony z zamówieniem. Wchodzisz w kod i szukasz napisu VIN. U mnie nadal null.
OK, dziękuję, u mnie też nic się nie pojawiło.
Jeszcze się upewnię: szukam nie tylko słowa "VIN" (bo takie jest, czyli pewnie szukam w dobrym miejscu) tylko już konkretnego numeru, tak?
T.

Last edited:

Piernik

Posiadacz elektryka
Jak bezpośredni? Nikt tak towarów nie wozi. Sorry, ale dla przewoźnika twój wymarzony i wyczekiwany samochód jest tylko towarem do przewiezienia.
Najbardziej mnie śmieszy jak ktoś kupuje nowe auto i mówi że „nikt wcześniej nie pierdział w fotel”. Niestety takim samochodem jeździło już kilka a może nawet kilkanaście osób wcześniej. Nikt nie przejmuje się wychłodzeniem turbiny przed zgaszeniem samochodu, czy rozgrzanie oleju. W Tesli prawdopodobnie jest włączony tryb transportowy ograniczający parametry samochodu.
A jak tak na kulają 50 km to po dotacji Mój Elektryk ;)