Pierwsze dostawy w 2022

Sfotek

Posiadacz elektryka
Dzieki za relacje. Ciekawe info z ta kalibracja i premium connectivty. Btw - planuje sobie wykupic. rozumiem ze po uplywie 30 dni, poprostu kupuje w appce tak? A cos poza kalibracja powinienem wiedziec ze nie bedzie mi dzialac? Co prawda droga bedzie tylko z wawy do Lodzi ale zawsze dobrze wiedziec co sie moze wydarzyc przez 100 km
Kalibracia potrzebna była do autopilota.... jak kamery zaczeły łapać pasy drogowe to u m nie trzeba było sie zatrzymac i w menu właczyc autopilot. Inaczej u mnie "Cruise Control" nie działał. Ja pognałem do domu... Ząbki - Lublin z pierwszym postoje w garwolinie ... w tybie P mozna było juz włącyzć Autopilot i Connectivity tez zaczeło działać także mogłem już sluchać spokojnie radia 357 :)

Informacyjnie - poginam na letnich i na sucho... dają sobie supe rade mimo... ze dzisiaj było -6.

Frunek

Fachowiec
Chyba mają sporo rezygnacji w tym kwartale. Zamówiłem TM3 kilka dni temu, przewidywany odbiór "listopad 2022". A teraz dostałem maila od niejakiej Olivii Kerl że "pojazd jest w drodze" i "muszą wystawić fakturę". Nie bardzo wiem co się stanie, jeśli im nie podam danych. Po prostu mnie przesuną w kolejce? Bo leasing jeszcze nawet do BOŚ nie napisał, dopiero zacząłem załatwiać.

nyknow

Fachowiec
Chyba mają sporo rezygnacji w tym kwartale. Zamówiłem TM3 kilka dni temu, przewidywany odbiór "listopad 2022". A teraz dostałem maila od niejakiej Olivii Kerl że "pojazd jest w drodze" i "muszą wystawić fakturę". Nie bardzo wiem co się stanie, jeśli im nie podam danych. Po prostu mnie przesuną w kolejce? Bo leasing jeszcze nawet do BOŚ nie napisał, dopiero zacząłem załatwiać.
jesli nie podasz to pewnie nic sie nie stanie i beda planowac Twoje auto na listopad - a jak Tobie zalezy to działaj i odbieraj w marcu :)

TomekM

Nowy na Forum
Bo leasing jeszcze nawet do BOŚ nie napisał, dopiero zacząłem załatwiać.
Na BOŚ w 2 tygodnie to bym nie liczył... Ew. można za nich te 27.000 założyć - ja tak zrobiłem i dzięki temu wczoraj wróciłem już swoim autkiem do domu :) PKO BP i Santander mają to ogarnięte, nie wiem kto jeszcze....

A tak przy okazji to w drodze powrotnej już po kalibracji po jakichś 100km samochód zaczął wariować: pojawiła mi się ikonka pomarańczowa od opon (a ciśnienia były OK), czerwona kontrolka od hamulców (działały bez zarzutu), przy próbach włączenia tempomatu lub utrzymania pasa ruchu co chwilę pojawiał się alert o położenie rąk na kierownicy (były cały na niej cały czas, jechałem dobrze oznakowaną i prostą S7), kontrolki znikały i pojawiały się na przemian.... Zaczął się też zacinać obraz z kamer (przez co o mało nie staranowałem suprchargera w Radomiu bo kamera pokazywała mi, że jestem jeszcze 2 metry, a stałem na odbojnikach :/ ).
Po restarcie (soft) wszystko zaczęło działać jak należy...

nyknow

Fachowiec
Na BOŚ w 2 tygodnie to bym nie liczył... Ew. można za nich te 27.000 założyć - ja tak zrobiłem i dzięki temu wczoraj wróciłem już swoim autkiem do domu :) PKO BP i Santander mają to ogarnięte, nie wiem kto jeszcze....

A tak przy okazji to w drodze powrotnej już po kalibracji po jakichś 100km samochód zaczął wariować: pojawiła mi się ikonka pomarańczowa od opon (a ciśnienia były OK), czerwona kontrolka od hamulców (działały bez zarzutu), przy próbach włączenia tempomatu lub utrzymania pasa ruchu co chwilę pojawiał się alert o położenie rąk na kierownicy (były cały na niej cały czas, jechałem dobrze oznakowaną i prostą S7), kontrolki znikały i pojawiały się na przemian.... Zaczął się też zacinać obraz z kamer (przez co o mało nie staranowałem suprchargera w Radomiu bo kamera pokazywała mi, że jestem jeszcze 2 metry, a stałem na odbojnikach :/ ).
Zajebi***** - jak się robi soft restart ? Bo pewnie się nie raz przyda ; heheheh

TomekM

Nowy na Forum
Zajebi***** - jak się robi soft restart ? Bo pewnie się nie raz przyda ; heheheh
Trzymasz 2 przyciski na kierownicy przez kilkanaście sekund... Ekran zgaśnie po kilku sekundach, po kilku kolejnych pojawi się ponownie znaczek Tesli i puszczasz przyciski....

Sfotek

Posiadacz elektryka
Trzymasz 2 przyciski na kierownicy przez kilkanaście sekund... Ekran zgaśnie po kilku sekundach, po kilku kolejnych pojawi się ponownie znaczek Tesli i puszczasz przyciski....
Lepiej na postoju…. Ja zrobilem w trasie i kierunki nie dzialaly;)

Sfotek

Posiadacz elektryka

Sluchaj …. Po takiej dlugiej drodze z SG do WAW to kazdy potrzebowalby lekkiego resetu:):):)

Aha z tego co pamietam to wlewają letni płyn takze warto dolac trochę koncentratu … na zas:)

zyx

Nowy na Forum
Sobota 12:00
Obiór trwał około 10min
Auto było zaparkowane wewnątrz, czyściutkie, zatankowane pod korek. Wszystko przebiegło bezproblemowo 😇
Pierwszego dnia przejechane 1000km!
Wooow - sama przyjemność - mówię i o jeździe i o ładowniach na SC!

Attachments

• IMG_2308.MOV
    25 MB · Liczba wyświetleń: 0
  • 84746362-11F4-4545-930E-27C00D6E45AB.jpeg
    84746362-11F4-4545-930E-27C00D6E45AB.jpeg
    1,5 MB · Liczba wyświetleń: 97