Pierwsze dostawy w 2022

Sfotek

Posiadacz elektryka
Wydawali jakies swoje glupie pisma bez akcyzy. W Krakowie w urzedzie sie uparli ze bez zaswiadczenia o zwolnieniu nie zarejestruja i juz, jak chciales napisac oswiadczenie o rejestracje warunkowa to mowili ze dotyczy to tylko aut uzywanych, wiec roznie moze byc.
A w Poznaniu jeszcze inne cyrki robili, takze co kraj to obyczaj:(

North

Zadomawiam się
Do mnie dzisiaj też dzwonili - Tesla 3 LR zamówiona na początku grudnia (pokazywało dostawę na maj). Pani proponowała dostawę na przełom lutego/marca (czyli przyśpieszenie), ale zostawiłem maj - mocno zależy mi, żeby było już potwierdzone, że są nowe procesory AMD już.

Boko

Fachowiec
Do mnie dzisiaj też dzwonili - Tesla 3 LR zamówiona na początku grudnia (pokazywało dostawę na maj). Pani proponowała dostawę na przełom lutego/marca (czyli przyśpieszenie), ale zostawiłem maj - mocno zależy mi, żeby było już potwierdzone, że są nowe procesory AMD już.
Wydaje mi sie ze opcja AMD juz w tej chwili jest instalowana tak w Freement jak i w Shangai. Ktos powiedzial gdzies, ze z punktu widzenia lancuchu dostaw, Tesla dazy do tego aby bylo jak najmniej zmiennych. Chcesz miec te same systemu instalowane wszedzie, a nie Intel Atom w SH a AMD w Freemont. To, ze AMD w modelach 3 wyprodukowanych w USA juz jest instalowane, zostalo potwierdzone- obrazek ponizej
Wiem, ze to caly czas myslenie zyczeniowe bo sam mam odbior na luty wiec chce tez miec AMD juz w srodku by moc zagrac w cyberpunka jak bede sie ladowac. Ale tez wiem, ze firmy chca miec jednolity lancuch dostaw i nie rozmieniac sie na 2 rozne typy podzespolow.
Pierwsze modele Y MIS ( ta sama platforma co TM3) juz 25.11 mialy AMD instalowane.
P.S zakladajac, ze jelsi Cyberunk czy witcher 3 pojawi sie w Tesli, z punktu widzenia gracza, bede raczej szukac najwolniejszych ladowarek aby moc jak najdluzej grac :) Druga sprawa to zauwazcie ze wszystkie materialy promocyjne (Model S Plaid delivery event) oraz print screeny wnetrza Modelu S maja albo Cyberpunka albo Witchera. Obie gry od CD projekt wiec cos musi byc na rzeczy i zaloze sie ze obie gry sa juz w wersji BETA dostepne do pogrania.
1642075470638.png
1642076083058.png

Last edited:

usrobo

Posiadacz elektryka
Czytałem ze nie będą wymieniać wstecz Atom na AMD wiec nawet jak im coś zostało płyt z Atomem to będą na serwisy starszych Tesli. Nowe powinny już lecieć na AMD

Boko

Fachowiec
tutaj gosc pokazuje Model 3 z 2022 - filmik z 4 stycznia i juz sa z AMD. Niestety to film z USA wiec wiemy na pewno, ze Freemontowe sa z AMD. Niestety nie udalo mi sie znalesc podobnego filmiku ale z TM3 MIC

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Dzisiaj telefon z Tesla (komórka), wywiad czy będę odbierać. Będą mieli VIN za około dwa tygodnie :)