Pierwsze dostawy w 2022

klinik

Zadomawiam się
Czy TM3 odbierane teraz mają taki "dynks" pod klapą frunka?

Szykuję się do zamówienia elektrycznego frunka, a mój odbiór się odwleka.

Tym razem komplet dokumentów był bez oświadczenia o zwolnieniu z akcyzy i we Wrocku odmówili rejestracji.

Attachments

• IMG_20220320_183617_195.jpg
    IMG_20220320_183617_195.jpg
    18,5 KB · Liczba wyświetleń: 102

Sfotek

Posiadacz elektryka
Czy TM3 odbierane teraz mają taki "dynks" pod klapą frunka?

Szykuję się do zamówienia elektrycznego frunka, a mój odbiór się odwleka.

Tym razem komplet dokumentów był bez oświadczenia o zwolnieniu z akcyzy i we Wrocku odmówili rejestracji.

Ale, że Tesla nie dała Ci świstka z oswiadczenie, o posiadaniu takiego zezwolenia? Ja miałem to razem z dokumnetami dostarczonymi przez kuriera?

U mnie 1,5 tygodnia temu przeszło bez żadnego problemu, od czwartu mam już dowód twardy i przyjęty wniosek o refundacje z Mój elektryk.

BTW aż się zdziwiłem takim ładnym emailem.

1647847347083.png

Jac3k

Posiadacz elektryka
Ale, że Tesla nie dała Ci świstka z oswiadczenie, o posiadaniu takiego zezwolenia? Ja miałem to razem z dokumnetami dostarczonymi przez kuriera?

U mnie 1,5 tygodnia temu przeszło bez żadnego problemu, od czwartu mam już dowód twardy i przyjęty wniosek o refundacje z Mój elektryk.

View attachment 4624
Ja takiego maila otrzymałem 05 Stycznia i dalej cisza. Z tego co wiem inni mają to samo. Mieli teoretycznie 30 dni na weryfikacje. 😄

klinik

Zadomawiam się

View attachment 4624
Leasing, tesla i rejestrator. Taka zabawa.
Jakbym to sam mógł załatwić to już bym jeździł autem.

Pioter

Zadomawiam się
Ta firma rejestrujaca dla leasingow to jest jakas paranoja. Juz w ING mialem z nimi problemy a w PKO sie tylko potwierdzilo...
Ja wręcz przeciwnie, papiery do rejestracji kurier przywiózł o 11, ja wiedząc że papiery dostarczono, cisnąłem mojego opiekuna PKO Leasing i w tym samym czasie wyjechałem do częstochowy, po tablice. zajechałem na 12:30 - tablice na mnie czekały w PKO Leasing. I jeszcze zaskoczenie odnośnie numeru bo nawet fajny bez dopłaty. Jakby ktoś chciał ogarniętą osobę z Leasingu, którą raczej nikt nie przebije to piszcie dam namiary.

Quba88

Posiadacz elektryka
Ja wręcz przeciwnie, papiery do rejestracji kurier przywiózł o 11, ja wiedząc że papiery dostarczono, cisnąłem mojego opiekuna PKO Leasing i w tym samym czasie wyjechałem do częstochowy, po tablice. zajechałem na 12:30 - tablice na mnie czekały w PKO Leasing. I jeszcze zaskoczenie odnośnie numeru bo nawet fajny bez dopłaty. Jakby ktoś chciał ogarniętą osobę z Leasingu, którą raczej nikt nie przebije to piszcie dam namiary.
W Bydgoszczy PKO ma firme MultiAssist i przez nia wszystko rejestruje. Tam to jest masakra. Zawiozlem w piatek papiery ktore sam odebralem od kuriera. Bo musialo byc do 10 30 zatwierdzone przez kogos z Warszawy w ich wewnetrznym systemie. TO nie zarejestrowali bo planowana data dostawy na fakturze jest 24.03 wiec oni przed 24.03 tego nie zarejestruja. Handlowiec walczy ale procedur jakiejs malej firemki nie moga ogarnac... Nie ma znaczenia ze auto stoi na placu od czwartku i termin w systemie im sie zmienil na 19.03...

Pioter

Zadomawiam się
Z tą datą na fakturze u mnie identycznie było, lecz to mój opiekun załatwił 1 telefonem, po którym Pani Joanna Kubik z tesli wysłała maila potwierdzającego że samochód jest na placu i dalej już poszło- płatność PKO, opiekun wysłał potwierdzenie przelewu do tesli, w tym samym dniu wysłąno papiery, na następny kurier był, problem tylko z TNT, bo oni mogli dostarczyć tą przesyłkę do 18:00, trzeba było kombinować aby dostać nr. tel. do kuriera, ale opiekun PKO ogarnoł wszystko.

Quba88

Posiadacz elektryka
Z tą datą na fakturze u mnie identycznie było, lecz to mój opiekun załatwił 1 telefonem, po którym Pani Joanna Kubik z tesli wysłała maila potwierdzającego że samochód jest na placu i dalej już poszło- płatność PKO, opiekun wysłał potwierdzenie przelewu do tesli, w tym samym dniu wysłąno papiery, na następny kurier był, problem tylko z TNT, bo oni mogli dostarczyć tą przesyłkę do 18:00, trzeba było kombinować aby dostać nr. tel. do kuriera, ale opiekun PKO ogarnoł wszystko.
ale u Ciebie w miescie rejestruje PKO a nie zewnetrzna firma to dlatego sie pewnie udalo. Bo do czasu az dokumenty trafily do tej firmy bylo wszystko OK.