Pierwsze dostawy w 2022

Gurumotive

Fachowiec
Ktoś tutaj przewijał temat GAPu i polecał defenda.

Ja jestem ich agentem, mam tesle i mówię Wam, że on nie działa :D

Samochód elektryczny jest traktowany jako pojazd specjalny, więc podlega tabeli deprecjacji.

Wówczas to nie jest gap fakturowy tylko bezsensownie wydane pieniądze

SWU GAP Defend:

Zrzut ekranu 2022-03-28 o 10.59.21.png

To jest tak samo legitne ubezpieczenie, jak legitna jest firma nazywająca się "tesla wrocław"
image001 (1).png

To jest ten poziom legitności:

125bc89cc849b935576f104c2da6.jpeg

TomTom

Zadomawiam się

Samochód elektryczny jest traktowany jako pojazd specjalny, więc podlega tabeli deprecjacji.

SWU GAP Defend:

Myśląc nad GAPem zauważyłem to i zadałem im jakiś czas temu pytanie na zbliżony temat :) Z odpowiedzi wynika, że wartość rezydualna z tabeli deprecjacji nie dotyka wartości z faktury, która jest nadal punktem odniesienia do wysokości odszkodowania, tylko wartości rynkowej pojazdu w dacie szkody całkowitej.

"Tabela deprecjacji w praktyce działa dopiero w przypadku szkody.
Ze względu na to, że nie znamy dokładnych wartości rezydualnych pojazdów w pełni elektrycznych, a chcemy je traktować na równi z pojazdami hybrydowymi, benzynowymi itp. W dniu zaistniałej szkody wartość pojazdu jest wyliczana na podstawie tabeli deprecjacji - nie patrzymy wtedy na to ile otrzyma Pan z polisy AC.
Podstawowy zakład ubezpieczeń może zaniżać wartość Pana pojazdu z różnych względów w dniu szkody, aby tego uniknąć my używamy stałej tabeli deprecjacji, którą może Pan sprawdzić w OWU oraz w oświadczeniu, które wcześniej załączyłam.

Podsumowując GAP dopłaca do różnicy między wyliczonej w dniu szkody wartości pojazdu (na podstawie tabeli) a wartością fakturową.

Przykład:

Pana pojazd jest wart 200 000 zł, a limit odszkodowania wybieramy 100 000zł.
W 24 miesiącu eksploatacji ulega szkodzie.
Wartość w tym dniu pojazdu to 66% zgodnie z tabelą czyli 132 000 zł
Czyli dopłacamy 68 000 zł

Pozdrawiam,"

Kuba K.

Posiadacz elektryka
A propos sztywności zawieszenia to moje autko fabrycznie miało aż 3.5 bara w oponach, kiedy powinno być 2.9 bara, to pewnie tez może mieć wpływ na odczucie

nyknow

Fachowiec
A propos sztywności zawieszenia to moje autko fabrycznie miało aż 3.5 bara w oponach, kiedy powinno być 2.9 bara, to pewnie tez może mieć wpływ na odczucie
A to na pewno …. kurcze muszę to ustawianie w tym samochodzie coś tam bardziej posprawdzać - nauczyć się co gdzie itd ;)

motorolapl

Zadomawiam się

SWU GAP Defend:

View attachment 4725

To jest tak samo legitne ubezpieczenie, jak legitna jest firma nazywająca się "tesla wrocław"
View attachment 4726

To jest ten poziom legitności:

View attachment 4727
pogubic się już można.

która oferta gapowa jest najatrakcyjniejsza zatem?
zadna?

nyknow

Fachowiec
dziękuję - patrzyłem coś wczoraj i chciałem poszukać jak tesla zaleca eksploatowac czy bardziej ładować baterię....i w sumie nic nie znalazłem oprocz tego jak postępować z bateriami LFP (ktore są chyba z standard range od niedawna) - a o tym jak ładować baterię w LR (czyli, że może od 20 do 80/90% itd - nie znalazłem tego w tych manualach)...... ani czy jak auto stoi np miesiac (albo jak wiemy ze ma stac miesiac w garazu to wtedy ładować/nie ładować itd.).....

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak stoi , to znaczy że może. A jak może to należy się podłączyć . samo zycie :)

Ale tak na pól gwizdka np na 60%
Tu wiele napisano o ładowaniu . Generalnie ładuj jak popadnie ale do 100% tylko przed daleką jazdą i nie schodź za często poniżej np 20%
Ja ładuję jak mi spadnie poniżej 45-50% do ok 85% gdy jeżdżę codziennie.