Pierwsze dostawy w 2022

Frunek

Fachowiec
Odebrałem wczoraj popołudniu. Na placu już pustki, może z 10 zostało.

Odbiór bezproblemowy. Auto naładowane do 97% (poprosiłem wcześniej o podładowanie). Najpierw podpisałem się na tablecie, potem pan powiedział żeby spokojnie sobie obejrzał czy nie ma draśnięć lakieru itp. Byłem zaopatrzony w checklistę z forum. Sprawdzałem wszystko z 40 min. Dojrzałem jedynie asymetryczne położenie uszczelki przy klapie bagażnika, ale nie sądzę żeby to był problem. Aktualizacja pojawiła się od razu, odłożyłem instalację na noc (po LTE bo jeszcze do WiFi nie podłączyłem).

Wszystkie osoby z Tesli z którymi miałem do czynienia mailowo i telefonicznie (Jowita, Joanna, Angelika, Mateusz) bardzo sympatyczne i pomocne. Odpowiadali szybko na maile i telefony.

tslapark.jpg

Boko

Fachowiec
Odebrałem wczoraj popołudniu. Na placu już pustki, może z 10 zostało.

Odbiór bezproblemowy. Auto naładowane do 97% (poprosiłem wcześniej o podładowanie). Najpierw podpisałem się na tablecie, potem pan powiedział żeby spokojnie sobie obejrzał czy nie ma draśnięć lakieru itp. Byłem zaopatrzony w checklistę z forum. Sprawdzałem wszystko z 40 min. Dojrzałem jedynie asymetryczne położenie uszczelki przy klapie bagażnika, ale nie sądzę żeby to był problem. Aktualizacja pojawiła się od razu, odłożyłem instalację na noc (po LTE bo jeszcze do WiFi nie podłączyłem).

Wszystkie osoby z Tesli z którymi miałem do czynienia mailowo i telefonicznie (Jowita, Joanna, Angelika, Mateusz) bardzo sympatyczne i pomocne. Odpowiadali szybko na maile i telefony.

View attachment 4743
Wow, dzieki za relacje. Trudno mi uwierzyc ze ten plac jest prawie pusty gdzie 14.03 jak odbieralem to nie bylo gdzie palca wlozyc. Uwineli sie z 600 samochodami w miesiac praktycznie. Czy widziales moze czy na wjezdzie ciagle stoja superchargery zapakowane?

ciastek

Pionier e-mobilności
4. w bagażniku leżą jakieś dwa chlapacze? ktoś wie jak to się zakłada i czy warto?
Mam chlapacze bez osłon. Duże nie są, a lakier w newralgicznym miejscu osłaniają. Moim zdaniem warto.
100% bedzie ok 570km (myślałem, że bedzie 600 :)) - ale pewnie on to liczy biorąc pod uwagę wcześniejsze zuzycie (nie wiem z ilu km) i moze jest szansa ze bedzie to 600 kiedys a moze nie
Nie. 600 coś km zasięgu na stronie przy zakupie to WLTP. Samochód wyświetla zasięg EPA i nie zależy on od stylu jazdy. Z instrukcji:
Zasięg pokazywany przez pojazd Model 3 jest wyliczany w oparciu o szacowane zasoby energii akumulatora i pobór energii określany według EPA. Styl jazdy kierowcy i warunki zewnętrzne nie są uwzględniane.

pluto

Pionier e-mobilności
Czy osoby które odebrały samochód w 2022 mogą potwierdzić lub zaprzeczyć brak sterowania podparciem lędźwi w fotelu pasażera?
Ja ma po dwóch stronach - dziś zauważyłem ;)

20220401_145201.jpg

20220401_145205_b.jpg