Pierwsze woskowanie

ducarider

Posiadacz elektryka
Zabezpiecza lakier przed czynnikami zewnętrznymi. Nie zostają plamy po odchodach ptasich. Łatwiej się myje.
Takie tam. Generalnie uszczelnienie lakieru

Pepek

Posiadacz elektryka
No poprzednie auto (ICE) dawałem do myjni co jakiś czas i 2 razy w roku brałem z woskowaniem właśnie dodatkowym (na zimę inny wosk i na lato inny). Teraz też rozważam tylko trochę się obawiam zostawiać im elektryka, dostępy do auta, itp. Może w końcu się przełamię. ;) Samo woskowanie jak coś też zdecydowanie polecam.

ducarider

Posiadacz elektryka
Teraz są bardzo nowoczesne woski. 2 godziny w garażu i rok spokoju. Tym bardziej, że nowe pudła to nie ma czyszczenia lakieru

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Ja na myjni poprosiłem o twardy wosk zaraz po odbiorze z salonu i dwa dni temu byłem pierwszy raz na ciśnieniowej samemu umyć to jednak jest duża różnica - wszystko jakoś łatwiej z niego schodzi i woda " nie klei" się przy spłukaniu. Uważam że raz na pół roku - przed i po zimie będę korzystał z tego zabiegu.

ducarider

Posiadacz elektryka
Prostszy - Turtle Wax hybrid solutions ceramic spray coating
Lepszy ale trudniejszy - najpierw aplikacja gąbką potem wytarcie mikrofibrą Turtle Wax Ceramic Graphene Paste.
Robiłem BMW pastą, już dwa lata działa. Co pol roku psiknę tym 1 na mokro i wytrę do sucha mikrofibrą.
Pasta w mojej opinii spokojnie na rok wystarcza. Kup sobie dwie lub 3 mikrofibry detailingowe.

pluto

Pionier e-mobilności
Biała perła w Tesli wg. mnie najlepszy kolor do utrzymania - dobry szampon z woskiem i nie wymaga żadnego innego woskowania.
Raz na kwartał mycie i lakier bardzo ładnie mieni się na słońcu :cool: