Planowanie trasy | SC Ciechocinek

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
A może nowy wątek załóżmy
SUC w drodze do Chorwacji
Zrobiłem nowy wątek....

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Jak ktoś korzysta z Ciechocinka w piątek po południu, sobotę i niedzielę w tym roku w okresie wakacyjnym i w pogodne weekendy to proszę o info, ile trzeba odstać w Ciechocinku. `dziś(tj. Piatek) jak patrzę w aplikacji w tel, to od godziny 13 cały czas zajęte( wcześniej nie sprawdzałem). Tylko zajete to ile realnie odstaliście 10min zanim zwolnił się kabel, 30min, 1h? Więcej to chyba nikt nie miałby cierpliwości.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nikt Ci nie odpowie, ale ja Ci moge doradzic. Jesli czekac bedziesz 5-10minut to ladowac do pelna dobrze ponad godzine. Lepiej wybrac inna ladowarke

Robur82

informacyjnie, patrzyłem dzisiaj na mapkę tesli przed 8h,Ciechocinek 3szt wolne
katowice i kostomłoty też wolne

teraz sob 10.15h Ciechocinek wszystko zajęte, katowice 1szt wolna, kostomłoty 2szt wolne

Robur82

Gdybym nie miał darmowych km do wykorzystania, to mialbym gdzieś suc za kilka groszy taniej, a nadrabiane km do zjazdu z autostrad, często to 15-20min dojazdu kosztuje, jak patrzę na mapę google o ile wydłuza się czas podróży przejeżdżając przez suc. Ale jeżeli nie wykorzystam tego póki nowe auto i jeszcze jakoś cieszy, to jak podstarzeje się(pewnie 2 latka i przejmą dzieci) to nikt tym w trasę nie pojedzie, tylko będzie to jeździć koło domu

krzyss

Pionier e-mobilności
Gdybym nie miał darmowych km do wykorzystania, to mialbym gdzieś suc za kilka groszy taniej, a nadrabiane km do zjazdu z autostrad, często to 15-20min dojazdu kosztuje, jak patrzę na mapę google o ile wydłuza się czas podróży przejeżdżając przez suc. Ale jeżeli nie wykorzystam tego póki nowe auto i jeszcze jakoś cieszy, to jak podstarzeje się(pewnie 2 latka i przejmą dzieci) to nikt tym w trasę nie pojedzie, tylko będzie to jeździć koło domu
No to nie masz wyjscia :) tez bym czekal.
Jezdzij w mniej popularnych godzinach /)

Pepek

Posiadacz elektryka
W Ciechocinku jak ktoś miałby dłużej czekać (a nie ma darmowych km, więc mu aż tak nie zależy), a dojechał na niewielkim SoC, to radzę GW, który tam jest tuż przy tym samy zjeździe - niby tylko 130kW, ale często nikogo tam nie ma i daje faktycznie 130kW, a nie te 75kW na Ciechocinku.

wojtkow

Pionier e-mobilności
O kuźwa co się dzieje w tym Ciechocinku. Wczoraj zawoziłem teściów do sanatorium i chciałem się naładować na powrót. Tesla wyznaczyła trasę przez SuC ale jak zobaczyłem co tam się dzieje to uciekłem:
wszystkie stanowiska zajęte i jeszcze kolejka, chociaż samochód tego nie pokazywał.
Podjechałem pod wspomniany przez @Pepek Greenway i naładowałem się szybciej i bez problemu a jeszcze zjadłem smaczny obiad (choć górale w Ciechocinku nadal mnie dziwią :p). Tak więc również polecam odpuszczenie sobie tego SuC

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Sprawdzałem ostatnio mape SuC, tam obok dosłownie jest znaczek że będzie nowy SuC. Sorry nie przeczytałem całego wątku możliwe że ktoś to wspomniał. Ale sprawy idą chyba w dobrym kierunku, bo teraz jest faktyczny dramat.