Planowanie trasy | SC Ciechocinek

wojtkow

Pionier e-mobilności
Sprawdzałem ostatnio mape SuC, tam obok dosłownie jest znaczek że będzie nowy SuC. Sorry nie przeczytałem całego wątku możliwe że ktoś to wspomniał. Ale sprawy idą chyba w dobrym kierunku, bo teraz jest faktyczny dramat.
Masz na myśli SuC Odolion - na razie go chyba nie będzie bo odmówiono Tesli pozwolenia na budowę - jest o tym na forum.

Pepek

Posiadacz elektryka
No Ciechocinek to loteria - najgorzej jest (z tego co widzę będąc tam nieraz) w piątki od południa i w niedzielę - pewnie jakieś weekendowe wypady na/z wybrzeża. Ostatnio byłem tam w piątek ok. 19-tej - zająłem ostatnie wolne stanowisko, chwilę po mnie podjechały 2 auta. Byłem też w sobotę ok. 20:30 - pusto, ładowałem się sam. :)
A co do SuC Odolion - ponoć miałby być tam zaraz przy zjeździe, przy rondzie jest McDonald i jakiś hotel obok i miałby być tam na parkingu przy nich, ale pierwszy wniosek dostał właśnie odmowę. Natomiast ponoć złożyli nowy, zmieniony, więc wciąż jest szansa. :)

danielm

Pionier e-mobilności
Sprawdzałem ostatnio mape SuC, tam obok dosłownie jest znaczek że będzie nowy SuC. Sorry nie przeczytałem całego wątku możliwe że ktoś to wspomniał. Ale sprawy idą chyba w dobrym kierunku, bo teraz jest faktyczny dramat.
moje wróble od kilku miesięcy donoszą że orlen wypowiedział tesli umowę więc może się okazać że superchargery na orlenach nagle znikną z dnia na dzień a zaplanowane obok nie zdążą powstać

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
moje wróble od kilku miesięcy donoszą że orlen wypowiedział tesli umowę więc może się okazać że superchargery na orlenach nagle znikną z dnia na dzień a zaplanowane obok nie zdążą powstać
To byłoby kiepsko, jakby się sprawdziło. Ciekawe, jakie są okresy wypowiedzenia.

Piotr

Posiadacz elektryka
O końcu współpracy Orlenu z Teslą mówi się już od dość dawna więc się nie zdziwię jeśli będzie tak jak mówisz

Pepek

Posiadacz elektryka
O końcu współpracy Orlenu z Teslą mówi się już od dość dawna więc się nie zdziwię jeśli będzie tak jak mówisz
No z tego co kojarzę to od czasu gdy Orlen zaczął stawiać własne ładowarki. Mam nadzieję, że zanim SuC Ciechocinek zniknie to faktycznie zdążą coś postawić gdzieś w podobnej lokalizacji.

Piotr

Posiadacz elektryka
No z tego co kojarzę to od czasu gdy Orlen zaczął stawiać własne ładowarki. Mam nadzieję, że zanim SuC Ciechocinek zniknie to faktycznie zdążą coś postawić gdzieś w podobnej lokalizacji.
Oby to stawianie poszło im tak samo sprawnie jak w Gliwicach i Szczecinie

TomRS

Pionier e-mobilności
Może to wypowiedzenie umów przez Orlen zmobilizuje Tesle do bardziej energicznych działań w temacie SuC w Polsce. Wybieram się w przyszłym miesiącu do Holandii i Niemiec i jak sobie patrzę na ich sieć SuC, to w ogóle nie czuję potrzeby planowania ładowań auta, można chyba zdać się w 100% na nawigację Tesli.

danielm

Pionier e-mobilności
Może to wypowiedzenie umów przez Orlen zmobilizuje Tesle do bardziej energicznych działań w temacie SuC w Polsce.
nie ma to znaczenia. stawiała na terenie orlenu bo tam były przyłącza i nie trzeba było się przepychać z właścicielem. w polsce czeka się latami na przyłącza i zgody wszystkich świętych, jak zgody są i prąd jest to w kilka tygodni tesla jest w stanie się ogarnąć i zrobić