Planowanie Trasy Tesla SuC | PL - Chorwacja

krzyss

Pionier e-mobilności
A pisałem żeby jechać na IONITY Otocac
No nie sadzilem ze tam na tesli moze byc tak zle :(
Ale nic. Jestem juz w domu udalo sie wrocic.

O 6:00 wyjazd z Pag i zameldowalem sie w Wawie 23:30. Czyli 17,5h 1350km. Jechalem przez Wegry.
Ogolnie przez zajete i gowniane ladowarki stracilem jakoes 60-75minut. I 30minut dodatkowego postoju na jedzenie, bo nie udalo sie tego zgrac z ladowaniem.

Dawno juz mnie tak nie zmeczyla trasa… mialem to robic na dwa razy ale zaczelo mi sie spieszyc do powrotu.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Jestem już w domu. Udało się przejechać drogę tylko na ładowarkach Tesli. Start. 98%. W Zadarze byłem sam około godz. 4 rano. Karlovac już na małym stresie, ale udało się bez problemu, bez dzielenia mocy (około 7 rano). Później już ładowanie w Austrii: Liebmannweg (bez opłaty nie wiem dlaczego) i Wiedeń. Postanowiłem już do domu się nie ładować. Wróciłem na 8% (330 km). Całość 1276 km zajęła mi brutto około 16 h (+2 godziny do brata jadącego spalinowym autem).
Dodam, że podróżowałem z boxem dachowym i rowerami na haku (2 szt).
Statystyka na zdjęciu. IMG_9477.jpeg

rawier

Posiadacz elektryka
No nie sadzilem ze tam na tesli moze byc tak zle :(
Ale nic. Jestem juz w domu udalo sie wrocic.

O 6:00 wyjazd z Pag i zameldowalem sie w Wawie 23:30. Czyli 17,5h 1350km. Jechalem przez Wegry.
Ogolnie przez zajete i gowniane ladowarki stracilem jakoes 60-75minut. I 30minut dodatkowego postoju na jedzenie, bo nie udalo sie tego zgrac z ladowaniem.

Dawno juz mnie tak nie zmeczyla trasa… mialem to robic na dwa razy ale zaczelo mi sie spieszyc do powrotu.
Gdzie byłeś na Pagu? Widziałem tylko jedną Teslę na polskich nr jak ładowałem się w piątek przed trasą w Novalji (ale HL więc to nie Ty :)). Ja wyjechałem o 3:00 z Pagu (miasta) i zupełnie odpuściłem SuC w Cro i dalej - jedyny na który zawitałem to Brno. A tak to Ionity plus podładowanie na Noxo w Bełku - tak by dojechać do Port Radomsko. Cała trasa zajęła mi 15h 20 min (z reguły jechałem +10 do ograniczenia, oprócz Austrii). Ładowanie na Ionity - start z reguły na poziomie ok. 180kW. Pewnie można byłoby jeszcze te 20 min urwać ładując mniejszy bufor bezpieczeństwa (ja wrzucałem 15% powyżej tego co nawigacja pokazywała do następnego punktu) - ale nie mam jeszcze pełnego zaufania do Ionity. Tym bardziej że w Gospicu (w stronę do) miałem problem z wystartowaniem ładowania - pomógł restart Tesli. Hint - w takiej sytuacji przydaje się Revolut - Ionity robi rezerwację 40 Euro przy każdej próbie ładowania - w apce Revoluta te preautoryzacje można wycofać i kwota wraca do dostępnych środków :)

krzyss

Pionier e-mobilności
W Pag bylem w samym miescie, przy tej mniejszej plazy.
Ja wyjechalem niedoladowany bo mialem zaplanowane ladowanie w Razancu na AC ale nie wystartowala ladowarka. A w Pag ladowarka AC jest na platnym parkingu 3€ 1h wiec odpuscilem to ladowanie i finalnie wykechalem majac 30%… ogolnie infrastruktura kuleje i blad popelnilem ze nie pojechalem na ionity… SuC w Cro bardzo kuleje :(
Ale dalo rade, policze teraz ile kosztowal mnie prad na 3400km

rawier

Posiadacz elektryka
Ta ładowarka obok Lorenco mimo że w apce zgłaszała się jako dostępna, nie pozwoliła się odpalić. Przy okazji w ramach zakupów w Lorenco można parkować na tym parkingu przez 2h w cenie. Ja byłem po lewej stronie zatoki patrząc od strony starówki. W przyszłym roku też się wybieram - jak też planujesz to daj znać to może któregoś wieczora jakieś Ożujsko wypijemy :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Ta ładowarka obok Lorenco mimo że w apce zgłaszała się jako dostępna, nie pozwoliła się odpalić. Przy okazji w ramach zakupów w Lorenco można parkować na tym parkingu przez 2h w cenie. Ja byłem po lewej stronie zatoki patrząc od strony starówki. W przyszłym roku też się wybieram - jak też planujesz to daj znać to może któregoś wieczora jakieś Ożujsko wypijemy :)
Ta w Lorenco dzialala mi ok. Tyle ze nie bede co dwie godziny chodzil i wyprowadzal auta. A za zostawienie na noc bylo chyba 300€ kary wiec tez nie mozna sie tak naladowac.
Zamykanie ladowarek za szlabanami to patologia..