Planowanie trasy

t3sla4sun

Zadomawiam się
@Poldek
Ja tej aplikacji używam do planowania tras z TSU ..... tutaj masz tylko SU i możesz łatwo ustawić ile % baterii ma zostawać, żeby sobie przystanki ustalić

(Replug - Tesla Route Planner)

Michal

Moderator
WoooW podgrzewanie baterii w drodze do innych ładowarek niż SuC rzeczywiście to działa!
Aż mi się ręka trzęsła ze szczęścia :D

Dzięki za info @usrobo i @domingo !

20211207_184657_small.jpg

Michal

Moderator
Dzięki naprawdę, bo sam bym chyba tego nie przetestował :)
Jeszcze niech tylko dodadzą Greenway, to już zupełnie będę szczęśliwy, bo akurat na Orlen jestem obrażony i pomijam ich :p

Bronek

Pionier e-mobilności
Wożę stary podnośnik trapezowy, on wchodzi. Ale jak dwie opony mi poszły po prawej, to na flakach musiałem wjechać na znalezione deski.
W domu "żabie" z Lidla zdjąłem kóka i też wchodzi na styk. Dodatkowo zeszlifowałem miseczkę na ramieniu tego podnośnika
Wiadomo, że sytuację pogarszają podkładki, chyba są za wysokie, to też można olać o ile się uważa

JareG

Pionier e-mobilności
Wożę stary podnośnik trapezowy, on wchodzi. Ale jak dwie opony mi poszły po prawej, to na flakach musiałem wjechać na znalezione deski.
Chyba najlepszy podnośnik jakiego używałem to taki z Audi A8, A6 itd. Ważne, żeby kupić takiego z odpowiednim, czyli płaskim, 'zakończeniem' które podpiera auto - bo są różne.
Jest lekki, niewielki, nie rdzewieje, podnosi spokojnie 2T i to bez wysiłku i przede wszystkim podnosi właściwie z samej ziemi (ale też podnosi wysoko, a jak jest za mało to można podłożyć pod stopkę jakiś nawet płaski kamlot i dawaj). Kilka razy użyłem i mi szynkę uratował, używam go w Audi, Mercedesach i do e-Soula też pasuje 🤣

Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
No złapałem gumę
Chciałem wymienić koło samemu bo było to 500 m od domu, ale niestety trzeba mieć bardzo niski Podnośnik. Musiałem zadzwonić na Assistance Tesli. Najpierw połączyłem się z centrum w Niemczech, po godzinie zadzwonił Czeski pracownik pracujący w Amsterdamie i po następnej godzinie wysłano autoholowanie z pobliskiej miejscowości, ja w tym czasie czekałem w domu, całość zajęła Ok 3 h.
Wszystkie osoby na początku pytały się czy ja jestem bezpieczny czy to nie jest na autostradzie. Może wtedy byłaby udzielona szybciej ta pomoc
View attachment 4528
Czy testlowe assistance na przebita opone jest za darmo w ramach gwarancji na auto ?