Plugsurfing - karta RFID - co robię źle?

Nikodem

Fachowiec

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Trwa, tylko nie dotyczy stacji GW. Sam ładowałem w tej cenie na Noxo. Praktycznie za połowę regularnej ceny.
Ja nie twierdzę że nie ma "promocyjnych cen", sam się ładowałem już 2 razy, tylko nie wiadomo z czego wynikają te ceny i (co dla mnie ważniejsze) do kiedy będą obowiązywać.

Nikodem

Fachowiec
To samo u mnie - jak weźmie się pod uwagę koszta montażu i prądu z opłatami towarzyszącymi (te wszystkie duperele z rachunków elektrycznych poza samą energią) to w ogóle nie ma szans się zwrócić przy pierwszym elektryku.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Pierwsze pół roku miałem 500m dalej darmowe słupki AC to nawet nie myślałem, potem zawsze jakaś promocja była, jak nie darmoszki z EV klubu to Polenergia, Orlen, Lidl koło mnie był chwilę darmowy, na mieście nie ładowałem się drożej niż 1.61. Odjąć VAT, dochodowy, wychodzi podobnie jak prąd w mieszkaniu. Gdyby nie to że szukam większego lokum to pewnie bym zamontował bo z czasem będzie tylko drożej i trudniej moim zdaniem.

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Dziś Eleport Popowice powiedział "karta nieważna", a eTauron 2x odpalił kartą.
Taurony kazały najpierw wetknąć wtyczkę, a potem się identyfikować.

krzyss

Pionier e-mobilności
Karta nie musi byc w roamingu a aplikacja tak.
Zeby dzialalo karta musza sie wymieniac informacjami, a tego pewnie nie robia.
Trzeba odpalac apka, ale zamowilem sobie karte do kolekcji ;)

luk49696

Posiadacz elektryka
Wczoraj ładowałem się na lidlu przez appkę... uwierzytelnienie trwało ze 2 minuty...
To chyba były jakiś chwilowe problemy. Ładowałem dwa razy na Tauronie przez apkę i nie zauważyłem różnicy w porównaniu do elocity której do tej pory używałem.