Nie rozumiem. Przecież piszą: " podczas weryfikacji na stronie Podpisz dokument elektronicznie za pomocą podpisu zaufanego - Portal gov.pl "Nie chcą profilem, honorują jedynie podpis kwalifikowany.
Podpisywałem, profilem zaufania i nie było problemu.Problem z nieważnym podpisem rozwiązał się sam, pomimo, że widniał jako nieważny, urząd zaakceptował podpis.
Podsumowując:
-podpis jednorazowy DOCUSIGN widniał jako nieważny i NIE BYŁ HONOROWANY przez urząd;
-podpis jednorazowy SZAFIR widniał jako nieważny i JEST HONOROWANY przez urząd.
Logiki oczywiście nie doszukujmy się w tym kraju
Moje działanie było następstwem otrzymanego emaila z urzędu:Podpisywałem, profilem zaufania i nie było problemu.
Moje działanie było następstwem otrzymanego emaila z urzędu:
"
Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy, że w związku z uszczegółowieniem warunków umowy nr ME2/1038XX będącej następstwem pozytywnej oceny Państwa wniosku o dofinansowanie numer ME2/1038XX (numer techniczny: 29777XX) z dnia 2024-10-03 prosimy o podpisanie umowy przez prawnie umocowane osoby z Państwa strony. Umowa do podpisania znajduje się pod adresem:
...
Proszę nacisnąć przycisk , a następnie podpisać umowę wyłącznie podpisem kwalifikowanym (umowy podpisane profilem zaufanym nie będą honorowane). "
jeden plik PDF. Instrukcja jego wygenerowania:Nie mam dowodu z warstwą elektroniczną, więc nie mogę podpisać przez mObywatela. Rozumiem, że najprościej będzie podpisać przez Mobilny mSzafir do jednorazowego podpisu. Czy umowa z NFOŚiGW jest w jednym pliku PDF, czy muszę podpisać kilka dokumentów?