podpis kwalifikowany - jaki polecacie?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ale po co jakiś szafir czy docusign, jak chcą podpis z profilu zaufanego?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

dyderr

Nowy na Forum
Problem z nieważnym podpisem rozwiązał się sam, pomimo, że widniał jako nieważny, urząd zaakceptował podpis.

Podsumowując:
-podpis jednorazowy DOCUSIGN widniał jako nieważny i NIE BYŁ HONOROWANY przez urząd;
-podpis jednorazowy SZAFIR widniał jako nieważny i JEST HONOROWANY przez urząd.

Logiki oczywiście nie doszukujmy się w tym kraju

inter

Pionier e-mobilności
Problem z nieważnym podpisem rozwiązał się sam, pomimo, że widniał jako nieważny, urząd zaakceptował podpis.

Podsumowując:
-podpis jednorazowy DOCUSIGN widniał jako nieważny i NIE BYŁ HONOROWANY przez urząd;
-podpis jednorazowy SZAFIR widniał jako nieważny i JEST HONOROWANY przez urząd.

Logiki oczywiście nie doszukujmy się w tym kraju
Podpisywałem, profilem zaufania i nie było problemu.

dyderr

Nowy na Forum
Podpisywałem, profilem zaufania i nie było problemu.
Moje działanie było następstwem otrzymanego emaila z urzędu:
"
Szanowni Państwo,

uprzejmie informujemy, że w związku z uszczegółowieniem warunków umowy nr ME2/1038XX będącej następstwem pozytywnej oceny Państwa wniosku o dofinansowanie numer ME2/1038XX (numer techniczny: 29777XX) z dnia 2024-10-03 prosimy o podpisanie umowy przez prawnie umocowane osoby z Państwa strony. Umowa do podpisania znajduje się pod adresem:
...
Proszę nacisnąć przycisk , a następnie podpisać umowę wyłącznie podpisem kwalifikowanym (umowy podpisane profilem zaufanym nie będą honorowane). "

Rakiet

Fachowiec
Moje działanie było następstwem otrzymanego emaila z urzędu:
"
Szanowni Państwo,

uprzejmie informujemy, że w związku z uszczegółowieniem warunków umowy nr ME2/1038XX będącej następstwem pozytywnej oceny Państwa wniosku o dofinansowanie numer ME2/1038XX (numer techniczny: 29777XX) z dnia 2024-10-03 prosimy o podpisanie umowy przez prawnie umocowane osoby z Państwa strony. Umowa do podpisania znajduje się pod adresem:
...
Proszę nacisnąć przycisk , a następnie podpisać umowę wyłącznie podpisem kwalifikowanym (umowy podpisane profilem zaufanym nie będą honorowane). "

Jeżeli masz dowód z warstwą elektroniczną możesz podpisać dowodem czy to przez mObywatela czy edoapp

elektromobilny

Zadomawiam się
Nie mam dowodu z warstwą elektroniczną, więc nie mogę podpisać przez mObywatela. Rozumiem, że najprościej będzie podpisać przez Mobilny mSzafir do jednorazowego podpisu. Czy umowa z NFOŚiGW jest w jednym pliku PDF, czy muszę podpisać kilka dokumentów?

dyderr

Nowy na Forum
Nie mam dowodu z warstwą elektroniczną, więc nie mogę podpisać przez mObywatela. Rozumiem, że najprościej będzie podpisać przez Mobilny mSzafir do jednorazowego podpisu. Czy umowa z NFOŚiGW jest w jednym pliku PDF, czy muszę podpisać kilka dokumentów?
jeden plik PDF. Instrukcja jego wygenerowania:

"W celu prawidłowego podpisania umowy, proszę o pobranie dokumentu po wejściu w ostatnią, wersję umowy , proszę o kliknięcie „zobacz/usuń podpisy”, a następnie po prawej stronie „pobierz wniosek wraz z podpisami użytkownika”. Proszę o standardowe pobranie i zapisanie u siebie na dysku pliku w formacie PDF. W przypadku wybrania opcji „Drukuj” i dalej zapisz jako pdf, plik traci swoje atrybuty w postaci złożonych na nim wcześniej podpisów pełnomocników NFOŚiGW. Podpisaną umowę- która zawiera 2 podpisy przedstawicieli NFOŚiGW oraz kwalifikowany podpis wnioskodawcy proszę przesłać na [email protected] "