Podstawki/Klocki/Gumy do podniesienie tesli 3 - czy to niezbędny zakup

gim-kg

Pionier e-mobilności
Jakby ktoś z czytelników miał pozytywne doświadczenia z żabą, to niech się pochwali. Bo jest tzw. wybór, tylko nie wiadomo czy te zalety są prawdziwe.
Ja mam niską żabę 2,5T z Allegro + podkładki. Niestety nie ma jej już w ofercie, ale te tzw „niskie” wchodzą bez problemu.

pmlody

Pionier e-mobilności
Ja mam niską żabę 2,5T z Allegro + podkładki. Niestety nie ma jej już w ofercie, ale te tzw „niskie” wchodzą bez problemu.
Jula ma fajne, nie specjalnie drogie. Ja mam od lat i wchodziła pod niskie sti, tesla lr jest wysoka w porównaniu z subaryna nawet z podkładka.

marmlo

Zadomawiam się
W tym roku też już sam będę koła wymieniał. Przy okazji przesmaruje hamulce. Niska żaba bez problemu wchodzi nawet z tą gumą.

vwir

Pionier e-mobilności
Jula ma fajne, nie specjalnie drogie. Ja mam od lat i wchodziła pod niskie sti, tesla lr jest wysoka w porównaniu z subaryna nawet z podkładka.
Też mam ten z Juli od dobrych kilku lat i bardzo fajny sprzęt. Jedyny jego minus to powoli puszcza ciśnienie, więc nie można na długo zostawić auta na nim, bo będzie się obniżało. W sensie tak po kilku godzinach.

pmlody

Pionier e-mobilności
Też mam ten z Juli od dobrych kilku lat i bardzo fajny sprzęt. Jedyny jego minus to powoli puszcza ciśnienie, więc nie można na długo zostawić auta na nim, bo będzie się obniżało. W sensie tak po kilku godzinach.
Yyy ale podnośnik nie służy do trzyma na nim auta tylko do podnoszenia. Ja wstawiam od razu koziołki. No do wymiany kol o nie, ale do każdej dłuższej pracy niż 5 minut już tak.

krzyss

Pionier e-mobilności
Yyy ale podnośnik nie służy do trzyma na nim auta tylko do podnoszenia. Ja wstawiam od razu koziołki. No do wymiany kol o nie, ale do każdej dłuższej pracy niż 5 minut już tak.
Dobra dobra, całe życie tak pracuje :p koziołek tylko na wszelki wypadek.

vwir

Pionier e-mobilności
Znam teorię. Problem w tym, że znam również praktykę :p

6a8

Posiadacz elektryka
A powiedzcie, skoro jesteśmy w tych okolicach, pod co podstawić koziołek ?
I czy powinno się też podstawić z drugiej strony ( np robię przy przednim hamulcu, to podstawiać też z tyłu ) ?
Tak na szybko popatrzyłem w manualu, ale o koziołkach nic nie znalazłem.

krzyss

Pionier e-mobilności
A powiedzcie, skoro jesteśmy w tych okolicach, pod co podstawić koziołek ?
I czy powinno się też podstawić z drugiej strony ( np robię przy przednim hamulcu, to podstawiać też z tyłu ) ?
Tak na szybko popatrzyłem w manualu, ale o koziołkach nic nie znalazłem.
Pod wahacz jak nie ma innych punktow podparcia.