Podstawki/Klocki/Gumy do podniesienie tesli 3 - czy to niezbędny zakup

ciastek

Pionier e-mobilności
Pojawiły się ostatnio gumy koziołkowe. Zamawiam.
B5B057A8-5C88-4676-9B2D-B403C22926BE.jpeg

cooler

Pionier e-mobilności
Ja kupiłem takie kliny najazdowe i trzymam w domu (sam koła wymieniam), bo żaba 2T z podkładkami to było już za nisko, a na klina wjeżdża się bezproblemowo, także na flaku:
 Kliny najazdowe poziomujące camper THULE Level 2x.png

cooler

Pionier e-mobilności

ciastek

Pionier e-mobilności
A powiedzcie, skoro jesteśmy w tych okolicach, pod co podstawić koziołek ?
Twój post był inspiracją, z której dwa miesiące później zrodziła się taka oto żaba. Nie miałem jeszcze okazji przetestować. Wyszło w sumie 2150 PLN. To chyba nie najgorsza cena w porównaniu do podstawek Rennstand za 225 USD netto.
D267A653-DB68-402A-9B52-00A363E2C780.jpeg

cooler

Pionier e-mobilności
Cholera, nieco drogo, ja się nad klinami za 200pln zastanawiałem, ale Ty poszedłeś po bandzie. Twoje poświęcenie Tesli mnie zawstydza.
A tak na poważnie, to mam solidną żabę która jest za wysoka na Tesle z podkładkami (bez jest ok), ale za niska na Toyotę Sienne (17cm prześwitu i wysoko punkty podnoszenia + duży skok zawieszenia) więc aby ogarnąć wszystkie 5 aut używam właśnie podstawek: a to kliny po których wjeżdża Tesla 3, a to gruba decha którą wstawiam pod podnośnik przy Siennie. Dzięki temu daję radę i w ciągu 2-3 godzin zmieniam koła we wszystkich autach.
Jak ktoś już ma dobry podnośnik i szkoda mu 2k PLN to kliny najazdowe się sprawdzają bardzo dobrze, można od razu 2 tylnie najechać i szybko zmienić.

6a8

Posiadacz elektryka

6a8

Posiadacz elektryka
No tak, tym bardziej że raczej nie mamy potrzeby aby się przemieniła w piękną księżniczkę/królewicza :)
Ma podnieść potrzymać, i łagodnie w dół.

Jeszcze a propo tych klinów Thule, jak się na to wjeżdża ? Jak na nie patrzę to obawiam się przeskoku na końcu.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
To kliny do poziomowania kampera i korzystam często i też czasem w Tesli przy podsuwaniu żaby.
Raczej przez 15 lat nie udało mi się spaść. Czuć te stopnie. Niemniej to się robi z czuciem