Michal
Moderator
Ale mnie złapałeś 🥱Idąc takim tokiem rozumowania to w tym miesiącu wynajmuję mieszkanie za darmo, bo zapłaciłem czynsz za styczeń 31 grudnia.
Zapłaciłem za instalacje ~27 200 zł (właściwie 40 000 w grudniu ale dostałem zwrot podatku 32%). Zwróciło mi się do tej pory około 21 000 zł w 3 lata - taki jest koszt energii, którą zużyłem bezpośrednio z produkcji albo z prosumenta (magazyn 80%) zamiast płacić do PGE.
Czy za pół roku pozwolisz mi już łaskawie liczyć prąd do auta za darmo, czy mam utratę odsetek jeszcze wliczyć i dopiero za rok będę mógł liczyć darmową energię?
Może powinienem wliczyć, to że dopłacam około 600 zł rocznie obecnie... Tylko jak to doliczyć? Tylko do auta, czy może jednak do wszystkiego co mam na prąd, bo auto zużywa tylko około 35% energii w moim domu... No to dolicz sobie tam do tego rachunku 200 zł i przelicz, bo mi się nie chce.
Koszty rodziny mnie nie bardzo obchodzą, ale z tego co wiem to też już za chwilę będą mieć całkowity zwrot z inwestycji.
Darmowe ładowanie na SuC mam za pisanie na forum i zdobywanie referali, no w zasadzie to też nie za darmo, bo energia do telefonu / komputera, no i czas. Mogłem w tym czasie druga robotę złapać i zarabiać, tylko mnie się nie chce, bo już mam dużo kasy...
To jak to liczyć o guru?
Last edited: