podsumowanie różnych parametrów eksploatacyjnych

Pawel_PS

Zadomawiam się
A jaki zasięg po naładowaniu pokazuje Ci przy 100%? Ja wczoraj naładowałem u siebie do 100% i pojemność to tylko 37,55 kWh (SOH 92.813% - stoi w miejscu od 10kkm
Naładowałem dzisiaj do 100%, zasięg pokazywany to 330 km w normalnym trybie, bez ECO czy włączonej rekuperacji.

Pawel_PS

Zadomawiam się
Jeśli to nie problem, to wstaw zrzut z akumulatorem naładowanym do 100%, zobaczymy ile też energii będzie miał akumulator w samochodzie z SoH 101%,
Naładowałem dzisiaj do 100%, załączam zrzut ekranu z Car Scannera. Wydaje mi się, że jest nieźle po zrobieniu 25 tysięcy i pomiarach wykonywanych zimą.62314.jpg

p0li

Pionier e-mobilności
Jak dobrać odpowiedni adapter OBD2? Do posiadanego samochodu?
jesli na forum nikt ci nie poleci konkretnego to kupic taki co dziala z wieloma markami i przetestowac

z mojej strony moge ci podpowiedziec zebyc potestowal vgate 2 na BT a nie na wifi i fajnie jakby umialo BT4.0 LE

Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
Jak dobrać odpowiedni adapter OBD2? Do posiadanego samochodu?
Coś znajdziesz na 3 stronie tego wątku. Ja osobiście używam iCar Pro BLE 4.0, działa bez zarzutów. Mam też wersję z WiFi także działa, jednak ona jest bardziej upierdliwa w użytkowaniu.

ElektrykScudo

Nowy na Forum
W moim samochodzie pod siedzeniem jest kontroler diagnostyczny dyndający na wiązce przewodów (przynajmniej tak zrozumiałem w serwisie). DELPHI-BSG TC-U12-00. Porównałem jego gniazdo z wtyczką OBD2 i okazuje się że nie będą pasować do siebie. Moja jest prostokątna na 16 pinów. Czy ktoś się spotkał z takim rozwiązaniem?