slaveq
Pionier e-mobilności
Panie mądrala a dziś z ciekawości się podłączyłem u żony i taki widok mi się ukazał. Więc zakładam, że @KrzysztofFly ma rację i jeszcze w miły i przystępny sposób to wyjaśnił. Za co mu dziękuję 

Nie wiem czy jest się z czego cieszyć, wynika że masz SOH równy 110.87% co jest absurdem czyli Citroen nie gromadzi energii liniowo. Jedynie sprawdzanie SOH przy 100% naładowania da Wam prawdziwą odpowiedź. Oczywiście jak to policzcie, ilość dostępnej energii vs ilość dostępnej energii przewidzianej przez producenta. Ta apka jest mocno niedoskonała lub auto podaje zupełnie z czapy. Trzymać kciuki żeby przy 100% pokazywało prawdę ile tam macie kWh.Panie mądrala a dziś z ciekawości się podłączyłem u żony i taki widok mi się ukazał. Więc zakładam, że @KrzysztofFly ma rację i jeszcze w miły i przystępny sposób to wyjaśnił. Za co mu dziękuję
View attachment 16790
Ja też naładowałem swojego przebieg 30 tys. Stał w garażu.Ja dziś naładowałem do pełna i sprawdziłem SoH, przebieg 15700. Wydaje mi się, że temperatura też zrobiła swoje:
View attachment 17316
Wydaje się mieć sporą degradację jak na 30k przebiegu. U mnie 60400 i 92.31%Ja też naładowałem swojego przebieg 30 tys. Stał w garażu.
Jedyne pocieszenie to, że od sierpnia 2023 i 10k przebiegu SoH spadł "tylko" o 0.37%.Wydaje się mieć sporą degradację jak na 30k przebiegu. U mnie 60400 i 92.31%
No duże duże, ja żonę wyedukowałem żeby do 80% ładowała (timer na wall connectorze) i się tego trzyma, może raz na dwa miesiące w dłuższą trasę załaduje do pełna.Jedyne pocieszenie to, że od sierpnia 2023 i 10k przebiegu SoH spadł "tylko" o 0.37%.