Podwyżki cen MME 2022

vwir

Pionier e-mobilności
Czego nie sprzedadzą w PL pójdzie z pocałowaniem rączki w DE, FR, NO, etc. Nie jesteśmy zamkniętym hermetycznie rynkiem. A jak na razie to jest jest niedobór podaży a nie popytu. Najlepsze jest to, że napisanie 260tys, przekreślenie i napisanie pod spodem 250tys (RABAT) jest super fajne. A napisanie od razu ceny: 250tys już nie jest fajne, bo rabatów nie dają a "ja swoje pieniążki szanuję" :D

kdldz

Zadomawiam się
EV6/Ioniq 5 ewidentnie walczy cena, szczegolnie w PL. Mysle, ze kazdy oglada te auta i wybierze to co mu pasuje, cena jest po prostu jednym z argumentow. Faktem jest, ze 60k roznicy to sporo, ale czesto taka sama roznica jest miedzy A4 a Passatem czy Superb, mimo to czesc ludzi kupuje A4 - ot, preferencje, w tym wizualne.

Mysle tez, ze porownywanie EV6 GT AWD do MME AWD SR bazujac tylko na baterii nie jest do konca poprawne. Dla wielu (w tym mnie) waznym elementem sa osiagi auta, i tutaj MME wypada gorzej nawet w wersji ER (EV6: 5.2s, MME: 5.8s), a co dopiero w wersji SR (6.3s). i to jest numer ktory dziala na podswiadomosc: jakto, place 60k wiecej, a osiagi gorsze?

PeBruY

Zadomawiam się
No i właśnie a propos. Ledwo się zdecydowałem na MME (ostatecznie jednak RWD z Technology+), a tu się okazuje, że IONIQ 5, na którego miałem zamówienie będzie dostępny w podobnym czasie. No i teraz mam dylemat, IONIQ droższy o ok. 9k, ale w wersji na wypasie...

hitchhiker

Zadomawiam się
Dostałem właśnie cynk, że od dziś MME drożeje o 40 tys zł. Info niepotwierdzone, ale niezdecydowanym radzę skontaktować się z salonem…

JareG

Pionier e-mobilności
Dostałem właśnie cynk, że od dziś MME drożeje o 40 tys zł. Info niepotwierdzone, ale niezdecydowanym radzę skontaktować się z salonem…
Fiu fiu.. przy tym Elonowe podwyżki wyglądają dość mizernie 🤣

Pozdrawiam

viallos

Pionier e-mobilności
Tydzień temu w sobotę umówiłem się z gościem w salonie że w razie czego po kolejnej jeździe próbnej kupię RWD z pakietami żeby zmieścić się w dopłaty. Ponieważ nie pasowała mi jazda w środku tygodnia umówiłem się na 12.03 czyli ostatnią sobotę gdyż i tak byłem pewien na 90% że go nie kupię.
Koleś z salonu przy mnie mało nie upadł jak otworzył maila z piątku noc z nowymi cenami. Powiedział że według maila już nie da rady sprzedać po starej cenie.
W sumie się nie zmartwiłem bo poszedłem się przejechać drugi raz żeby się upewnić że jednak wolę Teslę model 3 którą mam zabookowaną w starej cenie. Po jeździe utwierdziłem się że samochód zbyt twardy jak dla mnie.

Niemniej kto nie wpłacił zaliczki niestety może zapomnieć o starych cenach na tą chwilę.
Jak dla mnie samochód niesprzedawalny w tej cenie. RWD z pakietem kosztowałby mnie teraz blisko 70k więcej -- 40k podrożał + dopłata 27k.

Facet sam powiedział że chyba musi zmienić branżę albo przynajmniej markę bo raczej w tych cenach to on już nic nie sprzeda ;-)