hitchhiker
Zadomawiam się
Fiu fiu.. przy tym Elonowe podwyżki wyglądają dość mizernie 🤣
Pozdrawiam
Zobaczymy jak reakcja cenowa konkurencji będzie wyglądała. Bo to, że zmiany cen dotyczą wszystkich producentów to pewne.Tydzień temu w sobotę umówiłem się z gościem w salonie że w razie czego po kolejnej jeździe próbnej kupię RWD z pakietami żeby zmieścić się w dopłaty. Ponieważ nie pasowała mi jazda w środku tygodnia umówiłem się na 12.03 czyli ostatnią sobotę gdyż i tak byłem pewien na 90% że go nie kupię.
Koleś z salonu przy mnie mało nie upadł jak otworzył maila z piątku noc z nowymi cenami. Powiedział że według maila już nie da rady sprzedać po starej cenie.
W sumie się nie zmartwiłem bo poszedłem się przejechać drugi raz żeby się upewnić że jednak wolę Teslę model 3 którą mam zabookowaną w starej cenie. Po jeździe utwierdziłem się że samochód zbyt twardy jak dla mnie.
Niemniej kto nie wpłacił zaliczki niestety może zapomnieć o starych cenach na tą chwilę.
Jak dla mnie samochód niesprzedawalny w tej cenie. RWD z pakietem kosztowałby mnie teraz blisko 70k więcej -- 40k podrożał + dopłata 27k.
Facet sam powiedział że chyba musi zmienić branżę albo przynajmniej markę bo raczej w tych cenach to on już nic nie sprzeda ;-)