Podwyżki cen MME 2022

MTM

Zadomawiam się
Pytanie czy ktokolwiek jeszcze to kupuje, w tej cenie można mieć BMW i50, nie wspominając o innych dużo tańszych autach. Zwłaszcza ze ford jest słabo wykończony, środek to coś ale gównolit z Tesli....
Nie nie nie. ;)Przesiadłem się z premium do Kucyka. i nie widzę jakieś powalającej róznicy. Wykończenie jest na wysokim poziomie, dobre materiały, zróżnicowane. Brak jakiegokolwiek efektu plastikowości. Wszystko dobrze spasowane.
Autko miało być wejściem w świat EV i sprzedane po odbiorze Tesli. Jednak po testowej TYP znieniłem zdanie i mach zostaje.
Zgodzę się natomiast że cena w PL zaporowa, ale to auto dla amerykańcow i tam sprzedaje się na pniu.

vwir

Pionier e-mobilności
Ej, czy oni się kompletnie odkleili? Najtańsza możliwa wersja ponad 317tys? Odpowiednik z Tesli kosztuje 229tys. Do tego łapie się na dopłaty przy połowie VATu, więc realnie kosztuje niewiele ponad 200tys. To jest przepaść...

KKL

Posiadacz elektryka
Rynek ich zweryfikuje.. przy obecnych cenach Tesli, wszystko co jest droższe, musi mieć naprawdę dobry powód ku temu.. niektórzy zapłacą więcej za markę, prestiż, niektórzy za jakość, wykończeni, niektórzy za wygodę i komfort.. ale tutaj chyba nie widzę przesłanek, by płacić 50% więcej :). Niech się odklejają.. szybciej wpadną w niebyt.

vwir

Pionier e-mobilności
Niech się odklejają.. szybciej wpadną w niebyt.
Tego akurat bym nie chciał. Im większa konkurencja tym lepiej dla nas - klientów. Kiedyś zastanawiałem się jak będzie wyglądał Ford na platformie MEB i może bym nim zastąpił mojego poczciwego leafa. Teraz już wiem jedno - będzie wyglądał... drogo. Czyli raczej go nie kupię, bo z leafem nic się nie dzieje i jego wymiana to byłaby typowa fanaberia.

pluto

Pionier e-mobilności
Ford w USA obniżył ceny elektrycznego Mustanga Mach-E nawet o 5 600 USD.
Oczekuje się, że produkcja Mach-E wzrośnie z 78 000 pojazdów do 130 000 sztuk rocznie.
Czekamy na korektę cen w Europie, chodź w patrząc o ile Tesla obniżyła cenę modelu Y to te obniżki wyglądają symbolicznie :confused:

FnuvwZ9XoAAabLl.jpeg