Polacy pokochali Teslę

solik

Pionier e-mobilności
nie widac tutaj efektu leasingu 0%, nic a nic :D

ja ostatnio nawet po 23 w normalny dzien roboczy bylem wraz z 10 innymi ladujacymi sie na SuC Bonarka, wszystkie na swiezych tablicach (niektore wrecz roznily sie cyframi na koncu)

a w Krakowie widze od cholery Tesli, rowniez duzo sprowadzonych USA (tutaj przerejestrowane z UA lub na tablicach UA z czerwonymi kierunkowskazami)

to jest drugi Passat wsrod elektrykow i to juz jest widoczne

nabrU

Moderator

cooler

Pionier e-mobilności
to jest drugi Passat wsrod elektrykow i to juz jest widoczne
Ale to bardzo dobrze, będą tanie części, będzie tanie serwisowanie, będą dodatki aftermarketowe ( już są!).
Ja passata mam i sobie chwalę. Oby Tesla też się tak zdrowo trzymała.

Młody

Follow the White Rabbit
Jeżdżenie Pastuchem szczególnie B5 TDi od jakiś 15 lat jest synonimem obciachu. No chyba, że masz wąsa i kamizelkę wędkarską albo jesteś budowalańcem-wykończeniowcem na czarno. Szkoda, żeby Tesla miała podobną opinię.

Jest jeszcze ryzyko, że ze względu ma przyspieszenie Tesla zostanie nowym Bolidem Młodzieży Wiejskiej i będzie owijała się na przydrożnych drzewach i słupach po dyskotekach w rezmizie jak w zwyczaju ma BMW E36 czy Audi B5.

armata

Nowy na Forum
Jest jeszcze ryzyko, że ze względu ma przyspieszenie Tesla zostanie nowym Bolidem Młodzieży Wiejskiej
Też o tym myślałem niejednokrotnie. Może młodzi niedługo zaczną odblokowywać lub reprogramować wersje performance + oczywiście tjuning. Bezpiecznie Szybka Jazda nie zniknie z ulic.

Ale to bardzo dobrze, będą tanie części, będzie tanie serwisowanie, będą dodatki aftermarketowe ( już są!).
To jest moim zdaniem największy plus.

Przecież sami pamiętacie ile było Service Center kiedyś — zero, a później jeden. Teraz już mamy cztery, a przecież maja powstać kolejne. Mnie to przekonuje bardziej do kupienia auta (dostępność części i serwisu), niż potencjalnie lepszy samochód (parametry elektryczne czy wykonanie) od marki, która nie może tego zaoferować w naszym kraju.

Twenty

Zadomawiam się
jak tak dalej pojdzie to Tesle bedzie tym czym jest teraz BMW... jak dopadna ja mlodzi gniewni to bedzie strach jezdzic, teraz EV jezdza ludzie w miare ogarnieci a za 10-15 lat jak tesla bedzie tania w zakupie to moze byc interesujaca

carinus

Fachowiec
Też o tym myślałem niejednokrotnie. Może młodzi niedługo zaczną odblokowywać lub reprogramować wersje performance + oczywiście tjuning. Bezpiecznie Szybka Jazda nie zniknie z ulic...
To chyba tylko kwestia czasu, kiedy ktoś wprowadzi nową ,,modę'' i to niekoniecznie bazującą na Tesli. Też kiedyś miałem BMW E28, w czasach kiedy młody pryszczaty mógł tylko pomarzyć o takim zakupie używanego. Dzisiaj tę markę tak zaszufladkowano, że choćbym chciał, to jakoś tak dziwnie mnie odpycha. Oby to samo nie spotkało Tesli.