Polecicie jakiś podnośnik hydrauliczny do auta elektrycznego?

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja mam od 6 ciu lat zwykły trapezowy bo zajmuje mało miejsca i kosztuje z 5 dych ? Do tego klucz dlugi (samoobrona przy okazji) warto kawalek deski lub najazdu bo szczególnie wTm3 jest nisko i flak tak obniży denko auta ze żadnego podnośnika nie wsuniemy , szczególnie np na poboczu miekkim. Trzeba czasem najecha na jakies podwyższenie np kamienie , deska , cegły itp .
Skladana saperka . Kilka przejściówek na rozne nakretki na koła 17 , 19 ..., podkladki (ale one za czasem przeszkodą)
To są nawyki z lat ciemnych gdzie dodatkowo woziło się pończochę.

Raz mi sie5 przydalo jak dwa koła poszły z prawej na ostro (przeciete opony na betonie) . Syn dowiózł zimówki na felgach i bez znalezionych cegieł i podkopania , bylaby niemożliwa "polowa" wymiana .

cooler

Pionier e-mobilności
Hej,

Tak jak w temacie szukam jakiegoś podnośnika hydraulicznego typu żaba który da radę podnieść auto elektryczne (konkretnie BMW i4). Macie jakiś godny polecenia? Będę potrzebować go dwa razy w roku do zmiany kół. Teoretycznie wszystko co oglądam na allegro da radę podnieść minimum 2,5T, gdyby to było do jakiegoś ICE to bym brał w ciemno pierwszy lepszy.
Polecam taki, nisko bierze, wysoko podnosi, podkładki gumowe nic nie uszkadzają, szybko idzie do góry.
1747146523278.png

Krk

Posiadacz elektryka
Po przejściach z amazonem gdzie kupiłem podnośnik za 380 zł i nigdy nie dotarł (kasę wrócili), upolowałem na allegro za 199 zł. Wygląda na porządny i masywny, próbowałem podnosić i jest OK. Spokojnie się mieści i jeszcze jest luz.

1000010390.jpg

1000010393.jpg

nabrU

Moderator
U mnie coś takiego jest:

PXL_20250614_175922592.jpg

Ronin78

Posiadacz elektryka
Obawiałem się że te wszystkie no name podnośniki z allegro się poskładają ale jak mówisz że u Ciebie coś z lidla daje radę z elektrykiem to spróbuję jakiś losowy z w miarę opiniami.

Podnośnik ma naprawdę wywalone na to czy podnosisz EV czy ICE, poza tym nie wiem skąd to parcie na poduszkowe podnośniki, kupiłem 3t dwutłokowy JCB i jemu obojętne czy podniosę EV czy Forda Tourneo czy pickup'a.

Bronek

Pionier e-mobilności
ja chciałem coś mniejszego, żeby w bagażniku wozić
Trapezowy za 50, zł używany z Alegro. mały z 2,5 T udźwigu (nie podnosisz calego auta przecież?) , duży klucz lub przedluzka ( moment w npTesli jest spory i trzeba dobrze skoczyć nawet nogą aby ruszyć śrubę)

W domu mam tanią żabę z Lidla ktorej zdjalem kolka i zeszlifowalem kielich aby obniżyć na maksa .
@Ronin78 ma rację .Nie ma jeszcze podnośników AI , które rozpoznają napędy samochodów :)

Najnowsze dyskusje