Polenergia cennik od 1.03.2025

nabrU

Moderator
Sami sobie jesteśmy tylko i wyłącznie winni że teraz, po latach, jest jak jest. Nie Unia, nie Niemcy, nie Ruscy, nie Cykliści i nie LGBT jest odpowiedzialne za naszą własną niegospodarność i marnotrawienie naszych własnych pieniędzy w imię doraźnych celów (utrzymania się rządu na stołkach).

A propos jeszcze ETS i 'winy' UE:

arnoldd

Posiadacz elektryka
Jako że wydajesz się być młodym wkrztalconym z dużego ośrodka to masz https://www.wnp.pl/energia/belchato...olska-przestanie-placic-za-emisje,644400.html
Młody byłem - przynajmniej w metryce - daaaawno temu.
WykRZtaLconym jakoś tam jestem :)
A jeżeli definicją dużego ośrodka jest wieś z niecałym tysiącem mieszkańców - to tak - jestem z dużego ośrodka

A co do linku - jeżeli Bełchatów płaci 1,2 mln za godzinę a cała PGE 12mld rocznie - to reszta elektrowni grupy buli tylko 170 tyś za godzinę - coś mi tu nie pasuje w kwestii "fachowości" autora tych wyliczeń :)

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Wybacz, chyba mamy inną definicję "ostatniej dekady".
Ale bardzo ciekawi mnie koncepcja omawiania, w roku 2025, sytuacji z lat 2005-2015, jako "ostatniej dekady", za pomocą danych z 2022 roku (kiedy to skończyła się możliwość podłączenia "na starych zasadach") i szczerze uważam, że mógłbyś tą myśl jakoś tutaj jeszcze rozwinąć.
No weź, pisałes o ostatniej dekadzie
wiec wkleiłem wykres jak to wygladało od 2015 roku
No to Ty wtedy ze chodziło Ci nie o sama dekade tylko o to z jakiej pozycji startowalismy w tej dekadzie.
No to z jakiej pozycji startowalismy w 2015 roku nie jest odpowiedzialna dekada 2015-2025, tylko ta wczesniejsza 2005 do 2015.
Ta dekada 2005-2015 była beznadziejna, w tej 2015-2025 przeszliśmy gwałtowny rozwój fotowoltaiki i tyle

consigliero

Pionier e-mobilności
Jako że w temacie Polenergia to napiszę. Przy ulicy Glogera była wolna ładowarka tej firmy i wczoraj pomyślałem że może bym skorzystał . Patrzę w aplikację i jej nie ma, na dużym przybliżeniu się wyświetla ale bez danych. Zadałem pytanie Polenergii i dali odpowiedź że ta stacja jest niedostępna. Teraz nie wiem czy się jej pozbyli czy może będą coś zmieniać . Może ktoś obeznany jak widzę w niuansach działaności ladowarkowej wie co w trawie piszczy ?

Attachments

• IMG_6546.png
    IMG_6546.png
    362,7 KB · Liczba wyświetleń: 10