Polenergia zaczęła wysyłać swoje karty RFID

eSUBA94

Posiadacz elektryka
Nie trzeba o nic prosić. W polskiej apliacji Lidl Plus przestawiasz kraj ("..." -> Ustawienia) i już jesteś w niemieckiej aplikacji Lidl Plus, z tym samym kontem, i z tą samą kartą bankową, którą wrzuciłeś w polskiej aplikacji Lidl Plus (ale karta lojalnościowa to już będzie inna). I pojawia ci się guzik "E-Mobiltät", gdzie można odpalać ładowarki z mapy.

wiesz to zależy od ładowarki na lidlu, te nowsze ładowarki tak ale te starsze lidlowe mają właśnie taki dziwny sposób autoryzacji

Attachments

• 20240809_164005.jpg
    20240809_164005.jpg
    1 014,2 KB · Liczba wyświetleń: 19

Slavekk_

Posiadacz elektryka
wiesz to zależy od ładowarki na lidlu, te nowsze ładowarki tak ale te starsze lidlowe mają właśnie taki dziwny sposób autoryzacji
Ale na fotce, którą załaczyłeś jest opcja uruchomienia przez apkę LidlPlus, tylko wymaga zeskanowania QRkodu tą apką.

eSUBA94

Posiadacz elektryka
Ale na fotce, którą załaczyłeś jest opcja uruchomienia przez apkę LidlPlus, tylko wymaga zeskanowania QRkodu tą apką.
nie przechodziło, pamiętam że nic takiego nie znalazłem a aplikacje miałem prawidłowo przelogowaną na germany to samo na drugim telefonie, a funkcja przez przeglądarkę nie działałaCapture+_2024-11-21-12-37-14.png

walik22

Zadomawiam się
Shell jest przydatny np. w niemieckim lidlu gdzie aby naładować się tam inaczej musisz w kasie porosić o aktywacje aplikacji lidl plus...
Ostatnio chciałem Shella sprawdzić to się okazało że MAM BANA xDD
nie wiem za co, może za to że wyrobiłem sobie kartę i wysłali mi ją na polski adres mimo że się nie dało a ja dopisałem w nazwie miasta po przecinku POLEN
ja też mam bana na Shell i też wpisałem POLAND a jeszcze na wiosną działała karta

nabrU

Moderator
Po co kombinować z Shell'em (i wspierać ich syf) jak Lidla (i podobno ponad 850 tyś innych ładowarek) załącza karta / apka Electroverse. Darmo (lub z niewielkim zyskiem - gdy zainstalowana z mojego linka poniżej :p) i legalnie bez wpisywania Polen (y)

eSUBA94

Posiadacz elektryka
ja też mam bana na Shell i też wpisałem POLAND a jeszcze na wiosną działała karta
mi każą dzwonić na infolinie ale się jeszcze mi nie chciało, poczekam na rozwój sytuacji może artykuł o tym ktoś napisze

Po co kombinować z Shell'em (i wspierać ich syf) jak Lidla (i podobno ponad 850 tyś innych ładowarek) załącza karta / apka Electroverse. Darmo (lub z niewielkim zyskiem - gdy zainstalowana z mojego linka poniżej :p) i legalnie bez wpisywania Polen (y)

dzięki założę konto, teraz jest modna aplikacja ale nie wiem czy jest karta i mają roaming - ENBW

nabrU

Moderator
Electroverse działa także z EnBW ;) (nie wiem tylko jak z ceną bezpośrednio z apki EnBW)

1732194755600.png

nabrU

Moderator

marco_25

Pionier e-mobilności
rozumiem że domyślnie dodaje opłate za czas + pobraną energię dla sieci GW?

View attachment 22050
Domyślnie to na tą chwilę nie załadujesz się na GW, dam znać co support odpisze w tej sprawie. Ale jako alternatywa dla karty shell recharge to jak najbardziej.