Polskie Komendy Głosowe Tesla

kpolak

Zadomawiam się
Dzień Dobry,
Kiedyś zacząłem inwentaryzować komendy głosowe Tesli bazując na liście z oficjalnej strony i filmach YT (88 komend głosowych -
). Obserwuję temat po kolejnych aktualizacjach software'u mniej więcej od wrz/paź 2020 - nie wiele się zmienia niestety - najbardziej brakuje obsługi kamery cofania. Może komuś uda się dołożyć coś konstruktywnego, może ktoś na coś wpadnie choćby przypadkiem.
Sądzę, że temat się przyda zwłaszcza nowym użytkownikom, doświadczeni pewnie używają i widzieli wcześniejsze posty na FB i pod artykułem na elektrowoz.pl.
Zachęcam do lektury załączonego pliku pdf korzystania z komend głosowych.

Attachments

• Komendy głosowe Tesla v20210308.pdf
    124,4 KB · Liczba wyświetleń: 357
Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Przybliż mapę
Rozłóż złóż lusterka działa
Wycieraczki na ogół startują z 2/4
Generalnie jest do kitu. Ale to wina programistów, bo czyta idealnie tylko brak przypisania do wlaściwego działania.

danielm

Pionier e-mobilności
Przybliż mapę
Rozłóż złóż lusterka działa
Wycieraczki na ogół startują z 2/4
Generalnie jest do kitu. Ale to wina programistów, bo czyta idealnie tylko brak przypisania do wlaściwego działania.
nie znasz się, działa idealnie tylko czasem trzeba odrobinki perswazji :

Attachments

• 20201007_173240 (1).jpg
    20201007_173240 (1).jpg
    944,8 KB · Liczba wyświetleń: 168

Bronek

Pionier e-mobilności
wiem już mnie tego uczyłeś ;-)
Czyli potwierdza sie czyta dobrze tylko ma specyficzna "afazję teslową" ., czyli niby rozumie ale nie rozumie lub nie reaguje.
Może i dobrze, bo na słowo Kur. a, by jeszcze mogła skręcić ?

Giacomo

Fachowiec
W bmw na komendy zawsze odpowiadala mi mila pani , ale efekt byl zblizony do Tesli :) , to chyba wszedzie taki standard , albo po prostu nie mamy dykcji Krystyny Czubowny :)

danielm

Pionier e-mobilności
W bmw na komendy zawsze odpowiadala mi mila pani , ale efekt byl zblizony do Tesli :) , to chyba wszedzie taki standard , albo po prostu nie mamy dykcji Krystyny Czubowny :)
powiem tak, moje seplenienie w 50% czyta jako "ZUS lusterka", zwłaszcza jak mam maseczke na ryju. musze ładnie wyartykułować "ł" żeby działało.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mam w domu to wiem. na Święta do choinki i ozdób akurat się przydaje, odkurzacz włączy i nawet frytownicę... tylko po co?? / dla jaj?
Dziwne Asystent w telefonach itp dziala po polsku a w głosnikach i Home Nest po angielsku i są jaja.
Ad Tesla po angielsku jest o niebo lepiej, przynajmniej kamera działa.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
U mnie właśnie odkryłem, ze działa komenda: otwórz dupę i zamknij dupę - open butthole close butthole😂😂😂

kpolak

Zadomawiam się
Zrobiłem dziś aktualizację komend. Niestety komendy do kamery cofania nadal nie dodano/nie odkryłem. Parę rzeczy przestało działać (komendy do określania poziomu ogrzewania siedzeń oraz odrębnego włączania tylnich siedzeń, otwieranie tylnego bagażnika oraz włączenia oświetlenia kabiny). Kilka nowych rzeczy na zielono.

Attachments

• Komendy głosowe Tesla v20211105.pdf
    125,2 KB · Liczba wyświetleń: 139