Porównanie DEUTSCHLAND a CHINY

Bronek

Pionier e-mobilności
Przeciez opony można zmienić. Nawet niedlugo trzeba będzie. Skoro dają zimówki?
My mieliśmy problem w grudniu jak na letnich dawali. Ale jakos towarzystwo kupujace w śnieżycy i Tesla ogarneła temat

KrissTMY

Posiadacz elektryka
Nie dają zimówek :) 20" felgi od Tesli są w sklepie na oponach zimowych za 15 tys zł, a jak kupujesz nowe auto to dopłata za letnie jest 10 tys. Problem polega na tym, że ja chcę kupić we wrześniu licząc, że pojawi się jeszcze jakaś promocja i z tego widać, że szansa na kupno z magazynu białej RWD na 20 jest mniejsza niż na 19". Jak kupie na 19" to dokupię na zimę zimówki na te felgi i na kołpakach w zimie będę jeżdzil, a na lato się coś kupi.

grzkas

Fachowiec
Nie dają zimówek :) 20" felgi od Tesli są w sklepie na oponach zimowych za 15 tys zł, a jak kupujesz nowe auto to dopłata za letnie jest 10 tys. Problem polega na tym, że ja chcę kupić we wrześniu licząc, że pojawi się jeszcze jakaś promocja i z tego widać, że szansa na kupno z magazynu białej RWD na 20 jest mniejsza niż na 19". Jak kupie na 19" to dokupię na zimę zimówki na te felgi i na kołpakach w zimie będę jeżdzil, a na lato się coś kupi.
Dokladnie. Biala RWD na 20 calach bedzie ciezko dostac. Lepiej kupic 19" cali za fajna cene, najlepiej na zimowkach, a na lato kupic 20 cali felgi z/bez opon. Kazdy oponiarz wam zamowi Pirelli P zero w odpowiednim rozmiarze. Przy kupowaniu felg pamietajcie rozstaw szpilek to 114.3, nie montujcie zadnych adapterow bo sie cuda ze zbieznoscia robia, wibracje, sciaganie w lewo prawo itp. Najlepiej uzywac oryginalnych felg.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Wg mnie możesz się nie doczekać na RWD na 20-calowych felgach w inventory. Tam są konfiguracje, które celują w szybkie znalezienie nabywcy. Amatorów na RWD z 20-calowymi felgami raczej jest niewielu.. Słusznie @grzkas pisze. Jak ktoś by miał dokładać 10tys. w górę, to już raczej spojrzy na LR lub Performance. Kup na zwykłych 19 a później możesz wymieniać jak Ci się podoba..

Michal

Moderator
W mojej aplikacji można sprawdzić czy takie kombinacje się zdarzały w PL ;)
Link pl na górze i później trzeba pokombinować z kodami wyposażenia w filtrach, ale się da.

Jaceq

Pionier e-mobilności
dzięki Panowie za konkretne odpowiedzi, jak tylko się coś we wrześniu pojawi w stylu darmowe km to biorę na 19" :)
Sam sobie zorganizuj darmowe kilometry... Po pierwsze zamów z czyjegoś referral-a (dostaniesz 2 tyś. rabatu, przyda się na te 20-ki ;) ), następnie poleć komuś Teslę i dostaniesz 7500 punktów. Możesz je wymienić np. na 5 tyś. km na SuperChargerach :cool: