1. Dystan liczę przez 5 dni roboczych do tego wolne bywa łącznie wyjdzie sporo mniej km jakieś 20000-25000 rocznie. W planach jest kolejne auto elektryczne więc przebiegi nie będę jakieś nadzwyczajne.
2. Jazdy będą głównie wykonywane krajówkami więc średnia prędkość nie będzie duża na okazjonalne dalsze podróże zawsze przyda się większy zasięg.
3. W sumie wymiany baterii nie rozważałem fajnie jeśli będą dostępne na wolnym rynku pakiety w uczciwych cenach. Nie kupił bym nowego auta raczej nigdy gdyby nie stare zasady PV i możliwość oszczędności dzięki którym po 15 latach auto spłacone w kosztach paliwa (cenę pojazdu kalkuluję po uldze i kosztach firmowych) zabieram baterię na magazyn PV pozostałość dla chętnych lub szrot.
4. Po upływie 15 lat przebieg będzie coś w okolicach 300000 km wtedy degradacja będzie 30-40%? Będą baterie w dobrych cenach auto będzie zdatne do bezpiecznego poruszania wymienię baterie i przekaże synom. Zdaje sobie sprawę z oszczędność i własnie ona pcha mnie do zakupu M3 i Y po liftingu .
5. Dopłatę do SR a LR liczę po kosztach firmowych wychodzi ok 650 zł rocznie przez 15 lat więc nie ma dramatu. Auto może zawsze zostać ze mną o rok dłużej by zamortyzować ten koszt. Jako że kupuję pierwszy raz nowe auto wole by było takie bym się nie rozczarował czyli ulubiony kolor niebieskie i LR bez stresu czy dojadę a każde rzadsze ładowanie to mniej mitycznego jedzenia podczas ładowania jako iż nie wyglądam najgorzej (wręcz przyda się mała dieta
Białe wnętrze odpada nie znoszę białego w autach dodatkowo pojazd ma służyć dla mnie a nie ja dla utrzymania bieli zwłaszcza że mam dwóch chłopaków co każdą wolną chwilę lubią spędzać na wolnym powietrzu wracają do auta zawsze umorusani z toną piachu czy błota. Dla mnie biały kolor na i w aucie może nie występować

. Zawsze marzyłem o niebieskim samochodzie więc jeśli już kupuję pierwsze nowe auto musi być w takim kolorze. Biały perłowy może i ładny lecz nie dla mnie

. W motoryzacji bardziej patrze na praktyczność niż wygląd choć lubię ładne auta wybieram Tesle mimo iż nie jest najpiękniejsza. Kolejny zakup również będzie zdroworozsądkowy Y po liftingu w szarym kolorze